Kunden bliver irriteret da køen går langsomt: Læser skiltet og forstår straks hvad det handler om

Vi danskere står meget i kø. Kø til bussen, kø til kassen, kø til toget, kø, kø, kø.

Det er meget få mennesker, som synes det er sjovt at stå i kø. For de fleste er det bare en lang venten på at komme frem til det, man står i kø efter.

At stå i kø når man handler, er noget som mange finder ekstra hårdt. For det første er det ikke sjovt at handle ind – og når man har fundet alle tingene, må man stå i kø inden man kan komme ud af butikken og begive sig hjemad.

Når man står der, bagerst i køen, og man ser personen fremme ved kassen bruger lang tid, eller at ekspedienten selv er langsom – så bliver mange irriteret.

Men disse personer bør tænke sig om.

Man må tænke på stressen som påvirker personerne længere fremme, ikke mindst personen som faktisk står ved kassen og putter sine varer på. Ingen vil være personen som sænker køen, men det er uundgåeligt i nogle tilfælde.

Da en kunde i en butik i Skotland havnede bagerst i en utrolig langsom kø, opstod en tydelig irritation, Men pludselig fik han øje på skiltet som forklarede, hvorfor det gik så langsomt.

Den her butik havde taget i betragtning, ar nogle personer ikke vil, eller kan, udsættes for stress. Af den grund ville de give dem lidt ekstra tid – og give dem en stressfri kø.

Facebook/Tesco Forres

Denne idé kom fra Alzheimer Scotland, en organisation som hjælper mennesker som lider af demens. For personer med denne sygdom er stress noget som man virkelig bør undgå – og når det kommer til at handle madvarer kan dette være svært.

Men ikke længere

I denne specielle kasse kunne kunderne bruge al den tid de behøvede for at afslutte deres handling. De vil måske tale lidt med ekspedienten, bede om hjælp eller helt enkelt bare have mere tid til at betale.

Shutterstock

Tænk på dette næste gang du handler. Forhåbentligvis kan danske butikker lære af dette koncept – og hjælpe demenssyge til at vove at handle i butikkerne.

Her kan du se et nyhedsindslag som BBC Scotland News lavede om butikken.

Tesco introduces 'slow' checkout lane for vulnerable shoppers

A branch of Tesco has launched a 'relaxed' checkout lane to make life a little less stressful for people with dementia and other vulnerable people. More: bbc.in/2iC9fZs

Posted by BBC Scotland News on Wednesday, January 18, 2017

Er det ikke en vidunderlig idé? Del gerne dette indlæg, så det kan føre til at flere danske butikker ser det.