Lægen hånes af kollegaer da han skrev sit navn på hovedet, efter operationen indser alle genistregen

Det er ikke altid let at huske navnene på nye personer, man møder. Forestil dig så at have halvdelen af dit ansigt dækket af en maske, som lægerne på sygehuset.

Lige den tanke havde lægen Rob Hackett, hvis idé først blev hånet af hans kollegaer.

Men efter en operation på sygehuset skulle alle indse alvoren i Robs handling – og handle hurtigt derefter.

Rob Hackett arbejder på flere sygehuse i Sydney, Australien.

I og med at han ikke kun har en arbejdsplads, er der mange mennesker og navne han må huske – men når han så samtidigt en stor del af tiden har en maske på, bliver det kun endnu sværere.

Foto: Twitter/Rob Hackett

Det var det, som fik ham til at komme på en smart idé. Han skrev sit navn på hovedet, så alle kunne vide, hvem han var – men forslaget blev ikke taget godt imod i starten. Rob Hans kollegaer gjorde nar ad ham og spurgte i spøg, om han havde svært ved at huske sit eget navn. Men Rob skulle få sin revanche og vigtigst af alt ret. Det kunne nemlig redde liv.

Læger arbejder under højt stress og i sådanne situationer kan sekunder være forskellen på liv og død.
“En patient havde fået hjertestop, og der var sikker 20 personer i rummet. Det var svært, når jeg spurgte efter et par handsker for personen jeg spurgte, troede jeg pegede på personen bagved”, siger Rob til Sydney Morning Herald.

Foto Twitter/Rob Hackett

Kan redde liv

At skrive sit navn var helt enkelt en måde at spare sekunder. I stedet for at pege på en person og bede om et instrument, er det meget mere enkelt at sige et navn.

Selvom det må have været sjovt for hans kollegaer i starten, skulle Robs idé vise sig at være genial. Det sparer på tiden, hvilket kan hjælpe personer betydeligt – noget som kan redde liv.

Foto: Twitter/Rob Hackett

Via Twitter startede Rob en kampagne, hvor han opmuntrede flere til at følge hans initiativ. Fremfor alt af to grunde.

  • Gør det her og du kan demonstrere, hvordan en enkel løsning kan forbedre, hvordan vi tager hånd om patienterne og deres fremtid.
  • Undgå at gøre det og du kan demonstrere, hvordan behandlingen, sygehusene og kulturen indenfor pleje er reaktionær mod forandringer og forbedringer.
Foto: Twitter/Rob Hackett

Siden Rob startede kampagnen er sygeplejersker og læger verden over begyndt at skrive deres navn på hovedet.

Mennesker som Rob sørger for at gøre sygehusene til en enklere arbejdsplads – og ikke mindst øge chancerne for at redde liv. Et navn ad gangen.

Robs fantastiske initiativ fortjener at blive hyldet. Del gerne artiklen, så flere, forhåbenligt sygehuspersonale, ser den. Det kan redde livsvigtige sekunder – og liv!