Moren bliver gravid og fortsætter bare med at vokse – så ser lægen farven på maven og brøler: “Kom her!”

Efter mange års kæmpen for at blive gravid besluttede Guillermina sig for at tage fertilitetsmedicin, så blev hun til sidst gravid. Men inde hos jordemoderen får de alle et chok – først viser det sig, at Guillermina har blå mærker på maven på grund af graviditeten – det er i sig selv ikke usædvanligt, men mavens størrelse taget i betragtning vil hun have en ultralydsscanning med det samme. På skærmen viste sig en baby, og så en til, og en til… Lægen kalder flere folk til, da de indser, at de har brug for en stor styrke.

Guillermina vidste, at chancen for både tvillinger og trillinger var høj, når man gennemgår behandlingen med fertilitetsmedicin.

Så mange børn var i maven

Men ikke i sin vildeste fantasi havde den kommende mor forventet, at hun ville få femlinger.

Skærmen viste altså 5 (!) børn i maven.

Det var desuden den første femlingefødsel nogensinde, som blev født på University of Utah Hospital in Salt Lake City under opsyn af doktor Elizabeth O’Brien.

Lang graviditet

Graviditeten blev overvåget nøje for, at man kunne være sikker på, at både børn og mor havde det godt. Efter 31 og en halv uge var det endelig tid. At bære så mange børn samtidig tager hårdt på kroppen og kan som i Guillerminas tilfælde give brud og blå mærker på maven.

Graviditeten var omkring syv uger kortere end for de fleste singlegraviditeter, men næsten tre uger længere end de fleste femlingegraviditeter – så man kan jo bare forstille sig, hvordan maven var vokset og havde gjort Guillermina ubevægelig de sidste dage af graviditeten.

Fem sunde børn blev født

Man ville vente så længe som muligt for at børnene skulle få en bedre chance for at udvikles, hvilket forhåbentlig ville indebære færre komplikationer for børnene efter fødslen.

Men børnene kunne forløses godt med kejsersnit og alle fem, tre piger og to drenge, havde det godt.

Alle bevarede roen

Under operationen medvirkede otte læger, en narkoselæge og over et dusin sygeplejersker i lokalet.

Man kunne have troet, at der ville være en kaotisk stemning i forhold til antallet af børn, som skulle forløses, men selvom der var så mange i lokalet skete alt roligt og kontrolleret.

“Det var imponerende at se, hvordan alle tog sig sammen,” sagde Elizabeth under en pressekonference og fortsætter: “De har det alle bemærkelsesværdigt godt.” Alle børnene vejede ved fødslen mellem 900 og 1400 gram bortset fra Fernando, som vejede hele 1800 gram.

De andre fire fik navnene Esmeralda, Fatima, Marissa og Jordan.

Kunne tage hjem efter to dage

Moderen kunne forlade sygehuset allerede to dage efter fødslen, mens børnene skulle skulle blive omkring seks uger, inden de var stærke nok til at komme hjem, rapporterer det amerikanske medie The Salt Lake Tribune. De forventedes alle at vokse op raske ifølge lægerne.

“Det føles som om, at vi drømmer,” sagde far Fernando Garcia i et interview og fortsætter, “det er utroligt, at vi har fem”.

Storesøster, etårige Julietta, kommer virkelig til at få hænderne fulde, når hendes fem småsøskende endelig flytter hjem.

Moderen hyldes stort

En af Guillerminas læger, Tracy Manuck, øste komplimenter ud over den nybagte mor. Ikke en enste gang under den hårde graviditet, havde hun beklaget sig, trods en hel del problemer.

Da hun blev spurgt, hvordan de ville tage sig af alle børnene, trak hun bare på skuldrene og lo. “Jeg ved det ikke.”

Det bliver definitivt et helt andet liv end den lille familie var vant til. Men jeg er helt overbevist om, at de kommer til at klare det godt. Spred dette videre for at ønske dem et STORT tillykke med de fine små!

Exit mobile version