Moren opdager blodige sår på hele drengens hoved – så afslører børnehaven den frygtelige sandhed

Da Aubrey Bridges hentede sin søn Mason i børnehaven, fik hun et chok. 

Drengen havde små blodige sår på hovedet.

Da hun spurgte personalet, hvad der var sket, ville de først ikke fortælle noget.

Men til sidst afslørede de sandheden.

Som forælder er der vel ikke noget værre end at se sine børn have det dårligt. Mange genkender nok ængstligheden i brystet, fra da ens skat fik høj feber for første gang. 

Med tiden, og jo ældre barnet bliver, desto tryggere bliver man i rollen som mor eller far. Men bekymringen er der selvfølgelig stadig for, at noget skidt skal ske. 

Så da moren Aubrey Bridges fra amerikanske Burlington hentede sin 4-årige søn Mason i børnehaven, fik hun en klump i halsen. 

Mason havde flere blodige sår på hovedet og på kroppen. 14 i alt. Aubrey så, at Mason var generet af sårene, og at de kløede. Men da hun spurgte i børnehaven, var der var sket, fik hun et mildest talt underligt svar. 

Det første svar, hun fik fra personalet, var, at Mason var blevet bidt af myrer.

Det havde Aubrey ret svært ved at tro på. Så hun spurgte igen. Så afslørede personalet, hvad der egentlig var sket. 

Børnehaven havde haft et udbrud af lopper, og flere børn var blevet bidt.

– Mason fik en allergisk reaktion af lopperne. Han fik også feber og begyndte at hoste ud på aftenen. Min søn fik sågar små vabler af alle biddene, som senere bristede og gik i stykekr. Vi har aldrig været med til noget lignende, siger moren Aubrey til den lokale nyhedsstation Nowcast 12 News.

Myndighederne startede kort efter en undersøgelse for at se, hvordan udbruddet kunne opstå, og hvorfor forældre til børnene fik besked så sent. Aubrey vil også advare andre forældre om det, der skete.

Lopper er små, vingeløse insekter, som suger blod fra pattedyr – og altså dermed også mennesker. Lopper spreder sig hurtigt, så de hopper fra dyr til dyr. Lopper kan sågar sprede sygdomme mellem mennesker – men selve menneskeloppen, som lever på netop os, er heldigvis et særsyn i Danmark. 

Hvis du tror, at din barn kan være ramt af lopper, så kontakt børneinstitutioner og skoler med det samme!