Nyfødt baby er nødt til at få amputeret benet – efter skødesløs sygeplejerske efterlod hårtørrer ved siden af ham

At forberede sig på at byde en baby velkommen til verden, er en spændende tid for alle kommende forældre. Da håber man også, at alle sygeplejersker på sygehuset har babyens ve og vel for øje.

Men i tilfælde som det her, forsømte en sygeplejerske desværre barnets behov under sit opsyn…

Foto: Youtube

Den ekstreme forsømmelse, da sygeplejerske tog sig af for tidligt fødte børn på et sygehus i Kina, har skabt rubrikker, siden et barn mistede sit ben på grund af det.

Den fire dage gamle baby var blevet født i uge 36 og var nødt til at tilbringe sin første uge i en kuvøse til nyfødte.

Efterlod tændt hårtørrer

Efter han var blevet vasket, brugte en sygeplejerske en hårtørrer for at få ham og to andre babyer tørre. Derefter gik hun væk, men glemte at slukke hårtørreren.

Der gik halvanden time, inden man kiggede til babyen. På det tidspunkt havde han fået brandskader på sit venstre ben – så alvorlige, at en amputation var nødvendig for at redde babyens liv, ifølge Daily Mail.

https://www.facebook.com/unknownchina.gbtimes/posts/1562408663882438

To er blevet afskediget

Hårtørreren blev efterladt tændt af en sygeplejerske, som gik væk for at klare andre opgaver i lokalet, ifølge det britiske medie, som henviser til overvågningsbilleder frigivet af den kinesiske tv-station Henan Metropolitan News Channel.

To sygeplejersker er blevet afskediget efter hændelsen, som først blev bemærket, da en læge kom ind i lokalet.

De to andre babyer, som blev udsat for hårtørreren, blev ramt af mindre brandskader, ifølge Daily Mail.

Var ikke opmærksom

Babyens hud var så brandskadet, at den var revnet. Babyens far siger til Henan Metropolitan News Channel: ”Hvis hun (sygeplejersken) havde været opmærksom på babyerne og hurtigt havde fjernet hårtørreren fra dem, så ville han (min søn) bare være blevet ramt af mindre brandskader.”

Sygehusets ledelse er gået ud med en offentlig undskyldning og har tilbudt at dække hospitalsomkostningerne på 610 000 kinesiske yuan (svarende til omkring 578 000 kr). Familien har dog nægtet at acceptere tilbuddet.

Hændelsen fandt sted den 14 december 2017 på Xincai Maternity and Child Health Care Hospital i byen Zhumadian – men den er først for nylig blevet bemærket af de lokale medier.

Så frygteligt, at man kan forsømme nogen, så de er nødt til at leve sådan her resten af deres liv.

Jeg håber, at familien får det godt, og at babyen kan vokse op og leve et godt og lykkeligt liv.