Panikslagen mor ser at babyens læber er blå: Indser snart hvad der er sket i bilen

Der findes intet værre end at se dit barn kæmpe for livet. Det kan alle forældre som har oplevet skrive under på.

Et par som har stået i den ulykkelige situation er Kirsti Clark, 28, og hendes mand Christopher Clark, 29, fra Skotland.

I april i år havde parret bestemt sig for at tage på udflugt med deres døtre, treårige Malena, og tre uger gamle Harper. De havde ingen anelse om, at den dag skulle blive en dag, som de sent kommer til at glemme.

Deres uro begyndte straks efter en lang biltur hjem. Da de sammen kom hjem, lagde de Harper på sin legemåtte men indså snart, at der var noget helt i vejen.

Harpers læber var blå, hendes kæbe knyttet sammen og hvidt skum kom ud fra munden og næsen.

Med mareridtet frisk i erindringen har Kirsti nu en advarsel til alle andre småbørnsforældre.

Den fjerde april skulle være en skøn og dejlig dag for Kirsti, Christopher og deres to døtre. De forlod huset omkring halv tre om eftermiddagen for at køre ind til et indkøbscenter.

Ved halv syv skulle de køre hjem igen, men de sad fast i bilkøer. Hjemturen tog en time og 45 minutter. Harper sad som sædvanligt fastspændt i sin autostol. Da de kom hjem, sad Harper stadig i autostolen i 15 minutter, mens de lagde Malena til at sove.

Det var først, da de løftede Harper ud af sin autostil, at de lagde mærke til de bekymrende symptomer. De vidste, at de var nødt til at køre på sygehuset straks.

“Da vi kom hjem var det langt over Malenas sengetid, så vi tog Harper ind i sin autostol, og så sad hun der i 15 minutter, mens vi gjorde Malena klar til at sove”, siger Kirsti til Daily Record.

Bilbarnstol
Flickr

Hendes læber var blå

“Min mand tog Harper ud og lagde hende på sit knæ, men hun så ikke ud til at have det godt. Så han lagde hende ned på måtten og sparkede rundt. Jeg sagde til ham, at hendes læber så blå ud, og så bemærkede han, hvor røde hendes kinder var. Han tog hende op og jeg kunne med det samme se på hans ansigt, at der var noget i vejen”.  

Trods Kirstis uro for at hun skulle miste sit barn den dag, så lykkedes det lægerne på akutmodtagelsen at genoplive Harper.

Spædbarnet havde fået iltmangel af at sidde så længe i autostolen, og da hun til sidst blev taget op igen, ledte det til et anfald.

Kirsti har nu en advarsel til alle andre forældre, eftersom hun frygter, at der er flere som ikke kender til den skjulte fare med autostole.

Et spædbarn skal tydeligvis ikke sidde mere end en time i stræk i en autostol, eftersom det kan skabe iltmangel.

Advarslen

“Da de fortalte os, at det var autostolen, kunne jeg ikke tro, at det var sandt. Jeg tænkte ‘Det er ikke en mulighed’. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor ingen nogensinde havde sagt det til os. 

Vi havde hørt, at man ikke skal have babyer i autostole en hel natten, fordi det kan bøje rygsøjlen. Men vi har ikke hørt noget om det her. Da min anden pige var baby, tog vi ture på fire timer for at hilse på familien i Cornwall, og vi har aldrig før haft noget problem. 

Lægerne sagde til os på sygehuset, at det normalt er et problem med for tidligt fødte børn, men Harper er en stor pige. Hun vejede 3,7 kilo, da hun blev født, og nu vejer hun 3,9 kilo. Efter vi havde lært, at det var grunden, var Christopher og jeg så vrede på os selv. Det føltes som om, at vi havde gjort det her mod vores barn. Det var frygteligt. 

“Vi kunne have mistet hende”

Men vi har talt med så mange mennesker, og de havde aldrig hørt tale om det. Og nogle personer har modstridende synspunkter. Det var derfor vi følte os tvunget til at dele, hvad der skete med Harper, fordi alle forældre skal vide det. Bare to timer i en autostol og vi kunne have mistet hende, det er forfærdeligt. 

Jeg vil sige til alle forældre, at de skal være meget opmærksomme på deres børn. Hvis de ikke absolut behøver sidde i autostolen, så tag dem ud, for det er ikke værd at gå igennem det som vi blev tvunget til at gennemgå. Hold øje med dit barn og kend dit barn. Hvis noget virker til ikke at være som det skal, så tag straks på sygehuset”. 

This is awful – baby Harper was foaming at the mouth 😢

Posted by Daily Record on Monday, April 9, 2018

Heldigvis kom Harper sig helt og i dag har hun det godt – men det kunne være endt meget værre. 

Kirsti og Christopher reagerede heldigvis med det samme de indså, at der var noget galt, og lægerne på sygehuset kunne heldigvis redde Harper. 

Kendte du til farerne som opstår, når babyer sidder for længe i autostole? Del den her historie og spred ordet til familie og venner. Det kan redde liv!