Spritbilists mor griner hånligt i retssalen: Så ser dommeren rødt og gør det eneste rigtige

Jeg kommer aldrig til at forstå, hvordan man kan drikke alkohol og derefter vælge at sætte sig bag rattet.

Hvis man ved, at man skal drikke alkohol, så efterlad bilen derhjemme og tag bussen, bed nogen om et lift, eller tag en taxi. Det er aldrig nogensinde okay at køre bil, når man har en promille på over 0,2. Udover, at du sætter dig selv i fare, udsætter du alle i din nærhed for livsfare.

Jeg kan ikke forestille mig noget værre, end at være nødt til at leve med, at man har påkørt et andet menneske, fordi man valgte at køre i beruset tilstand.

Desværre sker det alt for ofte, og i nogle tilfælde får den dumme beslutning en dødelig udgang.

I juni 2016 blev 31-årige Jerome Zirker og hans forlovede, Brittany Johnson, påkørt af en kvinde, som valgte at sætte sig bag rattet, selvom hun var beruset.

Brittany kom til skade i ulykken, men Jeromes liv stod ikke til at redde, ifølge CBS News.

Det eneste lyspunkt i denne tragedie var, at parrets fem børn, som altid plejede at være med i bilen, netop denne dag var hjemme hos deres mormor.

Amanda Kosal
Facebook / Tri-State Weather

Den 25-årige kvinde, Amanda Kosal, som påkørte parret, erkendte senere, at hun havde kørt spirituskørsel. I retssalen skete dog noget, som fik mange til at reagere med afsky.

Under retssagen begyndte Amandas mor pludselig at grine, noget som fik dommer Qiana Lillard til at se rødt.

Det var mens Brittanys familie læste en redegørelse op om, hvordan ulykken havde ødelagt deres liv, at Amandas mor og flere af Amandas slægtninge begyndte at grine i retssalen. Noget, som var ekstremt upassende.

Kosal familj
Facebook / Tri-State Weather

Afbrød rettergangen

Qiana afbrød redegørelsen og vendte sig imod en mand fra Amandas familie, som grinede. Hun sagde: “Det er tid til, at han går… Under hele hr Zirkers søsters tale sad den klovn, og ja. Jeg kalder ham for en klovn, og smilede og grinede”. Så vendte hun sig imod Amandas mor, Donna Kosal.

“Og du kan også gå, for hvis du ikke ved, hvordan man opfører sig, kan du ende i brummen… Det her er en retssal. Og det her er en meget alvorlig sag”.

Donna Kosal gripen
Facebook / Tri-State Weather

”Jeg forstår, at I er oprørte over, at jeres slægtning ender i fængsel, men ved I hvad? Hun ender i fængsel på grund af et valg, som hun selv har truffet.

De her mennesker er her og sørger, de er knuste, fordi en meningsløs handling tog en elsket fra dem, og I sidder her og opfører jer som om, at det hele er en vittighed. Ikke i retssal 502. Ikke i dag eller nogen anden dag”.

Og truslen om at smide Donna i fængsel var ikke bare en trussel. Dommer Qiana dømte Donna Kosal til 93 dage i fængsel.

Donna Kosal
Facebook / Tri-State Weather

Og det virker som om, at Donna lærte sig en lektie. Da hun mødte Qiana i retssalen dagen efter, bad hun om tilgivelse for sin opførsel og fik sin straf reduceret til én dag, som hun da allerede havde aftjent.

Hendes datter Amanda, som kørte den bil, der dræbte Jerome Zirker fik tre til femten år for at forvolde en andens død.

Hændelsen i retssalen blev fanget på video og publiceret på Facebook, du kan se den her:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftristateweather%2Fvideos%2F2036891376376460%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”36:20″ /]

Efter videoen blev spredt på internettet, gik Qiana ud og takkede alle, som hyldede hende for hendes reaktion, sådan skrev hun:

”Tak til alle, som har taget sig tid til at besøge siden for at ytre deres synspunkter. Jeg føler mig beæret over at have det privilegium at tjene beboerne i Wayne County”.

Intet kommer til at give Jerome livet tilbage, han kommer til at være evigt savnet af sin familie, og hans fem børn er nødt til at vokse op uden en far.

Del artiklen med dine venner på Facebook, hvis du også synes, at det var godt gjort af Qiana at lære familien Kosal, hvordan man opfører sig i en retssal.