Unge elever laver ‘busstoppested’ til dreng, der sidder i kørestol og må vente på bussen i regnen

Den 5-årige dreng Ryder var nødsaget til at sidde udenfor alene i regnen og vente på skolebussen. Så gjorde nogle gymnasie-elever noget, der fik hans mor til at bryde sammen.

Nikea Killam har en 5-årig søn ved navn Ryder. Drengen er som de fleste 5-årige, men han blev født med en rygmarvsbrok, der betyder, at han er nødt til at sidde i kørestol.

Det er normalt ikke et stort problem for drengen, men da han er startet i børnehave, skal han med bussen om morgenen, og han er derfor tvunget til at sidde udenfor i regn og rusk helt alene, skriver det amerikanske medie Western journal.

Midlertidig løsning

Først stillede drengens far en stor parasol op over ham som et midlertidigt busstoppested for drengen, så han ikke skulle blive drivvåd, mens han ventede på bussen.

Still no luck finding a bus stop hut for Ryder, put this makeshift shelter up for now.

Posted by Tim Killam on Friday, September 24, 2021

Men i september, da vejret begyndte at blive koldere og regnen væltede ned, skrev forældrene et opslag på Facebook og fortalte om Ryders situation.

– Ryder starter i børnehave i næste uge, og for lidt over et år siden før covid fik vi installeret en betongangbro for at gøre det nemmere for ham at transportere sig fra hans kørestolsrampe til vejen for at kunne gå ombord på bussen, skrev Killam i et Facebook-opslag og fortsatte:

– Han vender endelig personligt tilbage til skolen, og når vi går ind i efteråret og vinteren, håber vi at finde nogen, der måske har et busstoppested, som de ikke længere bruger, og som (de red.) gerne vil finde et hjem til.

Ugerne gik, og der kom ingen hjælp.

– Stadig ingen held med at finde et busstoppested til Ryder, (jeg har red. opstilt) dette midlertidige husly for nu, skrev Killam i en opdatering, som viser Ryder vinke fra sit “busstoppested” lavet af en stor paraply fastgjort til en pæl.

Byggeklassens pæne gestus

En, der så opslaget, var Dan McKena, som er lærer for en byggeklasse. Han fortalte Ryder om sine fjorten elever, og de begav sig snart ud for at hjælpe ham.

De skulle arbejde hurtigt, fordi vejret bare blev koldere og koldere.

Ifølge WJAR-TV donerede Home Depot materialer til en værdi af $300 – svarende til godt 2000 kroner – til projektet.

After a shout out on Facebook looking for a bus stop for Ryder, some folks came through big time. A suggestion was made…

Posted by Tim Killam on Wednesday, November 3, 2021

Ryan Perrin, en tidligere Westerly High School-elev, som nu driver en havevirksomhed, meldte sig frivilligt til at levere busstoppestedet til den lille dreng.

Da det blev afsløret, var Killam “chokeret”. Han sagde, at designet gjorde “at han kunne stige af og på bussen fejlfrit.”

Det var ikke kun Ryder, der var glad. Overraskelsen fik hans forældres hjerter til at smelte.

Sikke en hjertevarm historie og sikke et sejt teamwork. Del gerne, hvis du er enig.