85-årige Irene blev tvunget til at stå af bussen fordi hun ikke kunne downloade billetten: ‘Blev så ked af det’

Svenske Irene Hedberg, 85, forsøgte at betale både med kort og kontanter i bussen, og bad også om hjælp til at downloade en app og betale på den måde, men hun blev afvist af buschaufføren.

I stedet blev hun tvunget til at stå af bussen, skriver ÖP.

Irene Hedberg skulle hjem fra en veninde i Östersund i Sverige, da hun indså, at buskortet var udsolgt. I bussen spurgte hun derfor, om hun i stedet kunne betale med kort, hvilket chaufføren sagde nej til.

Foto: Fredrik Sandberg, TT / Shutterstock

Hun spurgte så, om hun ikke kunne betale med kontanter i stedet, men buschaufføren sagde igen nej.

– Buschaufføren sagde, at de ikke havde modtaget kontanter i flere år. Så jeg spurgte, hvad jeg så skulle gøre og han sagde, at det bare var at stå af bussen, fortæller Irene til Newsner.

‘Det er dyrt’

Irene har ondt i knæene og går med stok, som betød, at hun ikke kunne gå hele vejen hjem – og hun ville ikke have råd til en taxa.

– Det ville have kostet mig mindst 200 SEK, og det er mange penge, når man er pensioneret, siger hun til Newsner.

I stedet spurgte hun, om der ikke var andre muligheder for hende at køre med bussen og fik at vide, at der var en app, hun kunne downloade.

– Jeg spurgte, om han kunne hjælpe mig, for det kunne jeg ikke finde ud af, og så sagde han, at det kunne han ikke, fordi der var spærret af mellem ham og jeg siger Irene og tilføjer:

– Men jeg kunne have lagt telefonen, så han kunne nå den, så han kunne have hjulpet mig. Hvis han havde villet hjælpe mig, havde han gjort det, mener jeg.

‘Bare stå af’

Irene spurgte endnu en gang, om han virkelig mente, at hun ikke måtte køre med i bussen.

– Ja, han sagde, det var bare at stå af. Der var ikke noget at ræsonnere over. Irene blev smidt af gaden og så bussen køre.

– Det snurrede bare i hovedet på mig. Jeg var så ked af det. Men jeg har heldigvis nogle venner, jeg kan ringe til. Så til sidst fik jeg alligevel et lift hjem, fortæller hun til Newsner.

Fik en undskyldning

Da hun kom hjem, fortalte hun om hændelsen til sit oldebarn Andreas, der bor i Stockholm.

– Og han tændte alle motorerne. Han ringede rundt til alle. Mailede til kommunen og busselskabet. Så han har gjort alt, jeg har ikke gjort noget.

Han har fået en undskyldning i en mail, som han ville give videre til sin mormor, siger Irene.

Irene synes, hun er heldig, hun kunne ringe til en bekendt og synes, det kunne have været værre.

– Tænk, hvis det var sket for et lille barn eller en med et handicap, som måske ikke kunne ringe til nogen. Det er ikke alle, der har den evne, og så havde de stået der uden hjælp, siger hun til Newsner.

Hvad tænker du om det her? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet under artiklen på Facebook nu.

Exit mobile version