Den lille baby blev kendt som den tidligst fødte overlevende i verden – sådan ser drengen ud i dag

Alle børn født før graviditetsuge 37 betragtes som ‘for tidligt fødte’, da de er underudviklede.

Michelle Butlers udfordringer med graviditeten startede i uge 21. Da lægerne fandt ud af, at hendes søn var på vej ud, gik den vordende mor i panik. Der var ingen odds for, at hendes søn ville overleve. Men det gjorde han.

Børn født før uge 36 har ofte behov for særlig pleje. De fleste er indlagt på en specialafdeling, hvor syge og for tidligt fødte børn ligger. For tidligt fødte børn har ofte brug for hjælp til vejrtrækningen, så det er ikke ualmindeligt, at de er tilsluttet slanger og maskine.

Født i uge 21

Det var juli sidste år, at Michelle Butler pludselig fik ekstreme kramper, kun 21 uger inde i sin graviditet. Da Michelle ankom til hospitalet, konstaterede lægerne, at den vordende mor var gået i fødsel, og de måtte tage imod barnet.

Curtis blev født den 5. juli 2020. Han vejede 425 gram og trak straks overskrifter som den tidligst fødte baby, der overlevede.

Mindre end en pakke smør

Lille Curtis kan sammenlignes med en pakke smør, og hans lille krop fyldte ikke engang to håndflader. At sige, at oddsene for at han overlevede var imod ham, er en underdrivelse.

It's one of the most amazing comebacks ever!Please offer your congratulations to little Curtis Means and the folks at…

Posted by Rick Karle Good News on Wednesday, November 10, 2021

Lille Curtis fik ikke lov til at tage hjem med sin mor som andre børn. Han måtte i stedet tilbringe 275 dage på hospitalet.

– At endelig kunne tage Curtis med hjem og overraske mine ældre børn med sin lillebror er et øjeblik, jeg altid vil huske, sagde hans mor i en offentlig erklæring.

It's one of the most amazing comebacks ever!Please offer your congratulations to little Curtis Means and the folks at…

Posted by Rick Karle Good News on Wednesday, November 10, 2021

I dag er Curtis 16 måneder gammel og en glad lille dreng.

Fascinerer lægerne

At han overlevede fødslen er et mirakel i sig selv, og for hver dag der går fascinerer han lægerne.

Jeg har gjort dette i næsten 20 år, men jeg har aldrig set en så lille baby være så stærk, som han var, sagde Dr. Brian Simis, en neonatolog ved UAB, som overvågede fødslen til Guinness World Records denne måned.

– Der var noget særligt ved Curtis, tilføjede han.

Se hvordan Curtis ser ud i dag i videoen nedenfor.