Anne Dorthe Tanderup taler ud om kærligheden til Bjarne Riis: Deler rørende ord om ægteskabet

Det har været skelsættende for Anne Dorthe Tanderups liv, at hun forelskede sig i Bjarne Riis, for han har ændret hendes liv på alle måder.

Det var ikke ligefrem en drømme-start, de to fik på deres forhold, for egentlig var Bjarne Riis gift med ungdomskæresten Mette Riis.

Men gnisten tog fart under OL i Atlanta i 1996, og kærligheden var svær at komme udenom – i dag er Bjarne Riis og Anne Dorthe Tanderup gift og har fire sønner.

– Jeg var ikke forelsket, og vi undlod at handle på den fysiske tiltrækning imellem os. Han var gift og far til to drenge, og jeg havde en kæreste, har hun tidligere beskrevet deres møde i bogen “Min vej til et sundt liv”.

Anne Dorthe Tanderup Bjarne Riis
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kærlighed blev afgørende

Herfra tog deres forhold fart igennem telefonsamtaler og siden en decideret affære, der fik Bjarne Riis til at afslutte sit ægteskab.

Kærligheden til den tidligere Tour de France-vinder blev skelsættende for den tidligere håndbold-stjerne, som fortæller, at hun blandt andet faldt for den tidligere cykelrytters ro.

– Derudover så Bjarne mig for den, jeg var. For ham handlede det ikke om håndbold, det var bare mig. Jeg følte, jeg var kommet hjem sammen med ham, siger hun i et interview med Hendes Verden.

Familien var god

Det var blandt andet sport, der bragte dem sammen, men Bjarne Riis’ barndomshjem var samtidig meget anderledes end håndboldstjernens.

Bjarne Riis var vokset op med en enlig far, mens Anne Dorthe Tanderup havde en god kernefamilie – senere viste ægtemanden sig som en god støtte, da hun stoppede med at spille håndbold.

Senere flyttede ægteparret til Schweiz, og her blev hun mest kendt som mor til fire, og hun har det egentlig ganske fint med at have lagt kendis-faktoren på hylden.

Hvor er det skønt, at kærligheden overvandt alt!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!