Foto: Krister Hansson / Ritzau Scanpix

Bekræftet: Dansker med i ny James Bond-film

Gennem tiden har flere prominente danske skuespillere spillet skurke i forskellige James Bond-film, og nu får vi endnu en.

I 1999 fik Danmark den første danske James Bond-skurk, da Ulrich Thomsen spillede rollen som den russiske skurke-håndlanger Sasha Davidov i “The World Is Not Enough”, hvor det var Pierce Brosnan, der havde den ikoniske hovedrolle.

I 2006 fik vi ikke bare en, men to James Bond-skurke: Mads Mikkelsen i rollen som skurken Le Chiffre overfor Daniel Craigs udgave af James Bond i “Casino Royale”. Mads Mikkelsens karakter blev især husket for en yderst voldelig scene, hvor James Bond var bundet fast til en stol.

I samme film optrådte Jesper Christensen som Mr. White, og det er ikke sidste gang, man så Jesper Christensens karakter. Han medvirkede også i “Quantum of Solace” og “Spectre”.

Men nu har vi endnu engang en dansker med i en James Bond film.

Den 44-årige dansk-svenske skuespiller David Dencik skal spille en endnu unavngiven skurkerolle i den kommende film. Det skriver TV2.

Foto: Krister Hansson / Ritzau Scanpix

Der er endnu ikke mange oplysninger sluppet ud om den kommende film, der stadig blot har arbejdstitlen Bond 25. Men det er bekræftet, at Daniel Craig er tilbage i rollen som Bond.

Optagelserne starte om en uge.

David Dencik har blandt andet spillet med i film som “En kongelig affære”, “Mænd og høns” og “Kapgang” samt serier som “Bedrag” og “Den som dræber”.