Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix / Steen Jacobsen/Ritzau Scanpix

Dronning Anne-Maries ærlige ord om forlovelsen: Far låste Konstantin inde på et toilet

Konstantin fik ikke lige den reaktion, han håbede på, da han talte med svigerfar.

Det var et lykkeligt forhold, der blev brudt op, da det blev offentliggjort, at kong Konstantin var gået bort d. 10. januar.

Begravelsen blev holdt seks dage senere i den græske hovedstad Athen, og her var det tydeligt, at dronning Anne-Marie var i dyb sorg over at skulle sige farvel til sin elskede mand.

Parret nåede da også at være gift i over 50 år, men de mødtes faktisk allerede, da Anne-Marie var 13 og Konstantin var 19. Det var dog først noget tid efter, at de to fik øjnene op for hinanden.

Spurgte svigerfar om tilladelse

Konstantin så nemlig et billede af Anne-Marie nogle år efter og blev meget forelsket i prinsessen. De mødtes herefter, hvor også Anne-Marie faldt for Konstantin. Her var hun 15 og et halvt år gammel.

Det var også her, at Konstantin friede til Anne-Marie, men trods deres stormende forelskelse, så fik begyndelsen på forholdet ikke lige den start, de havde håbet på.

Konstantin skulle bruge et halvt år til at samle nok mod til at bede svigerfar, kong Frederik 9. om tilladelse, og reaktionen var ikke lige den, han havde regnet med.

Artiklen fortsætter under billedet…

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix / Steen Jacobsen/Ritzau Scanpix

Holdt meget af Konstantin

Anne-Marie fortalte i 2016 til alt.dk således om den spøjse situation, der endte med, at kong Konstantin blev låst ude på et lille toilet.

– Han bad om en samtale med min far for at anmode om lov til at blive gift med mig. Min far åbnede en dør til et lille toilet og sagde: “Gå lige derind, jeg må tale med min kone”, og så låste han døren. Men ja, det endte jo godt, alle blev så glade, og mine forældre holdt meget af min mand, fortalte hun dengang.

Konstantin nåede da også selv at sætte ord på hændelsen med sin svigerfar. Det gjorde han tilbage i 2014 i et interview med Billed-Bladet i anledningen af parrets guldbryllup.

– Som de måske ved, låste han mig inde på toilettet. Han anede simpelthen ikke, hvad han skulle stille op med mig, da jeg fortalte ham, at jeg ville giftes med hans yngste datter. Så var jeg låst inde, mens han gik ud for at finde min kommende svigermor og fortælle hende, hvad jeg har sagt, fortalte han han til mediet.

Konstantin afslørede dog dengang, at det var en meget glad dronning Ingrid, der bad Frederik om at lukke Konstantin ud fra toilettet, så de kunne fejre forlovelsen med champagne.

Vi sender en varm tanke til dronning Anne-Marie i kommentarsporet.