Efter titel-skandale: Nu samles kongefamilien for første gang siden krisen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nu skal kongefamilien mødes for første gang, siden dronningen besluttede at fratage prins Joachims børn deres royale titler.

Det er godt en måned siden, at dronning Margrethe meddelte, at prins Joachims børn mister deres royale titler fra årsskiftet.

Det satte gang i et royalt titel-drama, og siden beslutningen blev offentliggjort har familien altså ikke været samlet. Nu skal de så mødes første gang siden krisen startede. Det skriver B.T.

Artiklen fortsætter under billedet…

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kongehusets titel-skandale

Det var i september, at dronning Margrethe offentliggjorde beslutningen om at fratage prins Joachims børn deres royale titler.

Beskeden kom som et chok for prins Joachim og familien, som ikke kunne forstå beslutningen.

I flere uger var kronprins Frederik tavs omkring situationen. Men han har altså sidenhen udtalt, at han støtter op om beslutningen.

Tavshed på alle fronter

Siden kronprins Frederik udtalte sig har han dog valgt at være tavs igen.

Først var det kronprinsesse Mary, som frustreret fortalte B.T., at de ikke ville få noget ud af at spørge ind til situationen.

Kort efter fik de den samme besked fra kronprins Frederik, som nægtede at udtale sig om det, han kaldte en ‘familie-sag’.

Kongefamilien samles igen

For første gang siden titel-skandalen tog fart skal kongefamilien nu samles igen.

Det sker i forbindelse med, at dronning Margrethe den 12. november bliver fejret for sine 50 år på tronen.

Begivenheden har været udskudt længe, men nu sker det altså, at dronning Margrethe ifølge B.T. kører i karet gennem København og vinker til gæsterne fra balkonen på Rådhuset.

Ifølge B.T. er hele kongefamilien samlet på dagen til frokost på Københavns Rådhus, hvor både prins Joachim, prinsesse Marie, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil være til stede.

Læs også: Kronprins Frederik nægter at kommentere på forhold til prins Joachim: ‘Det er en familie-sag

Del dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook.

Exit mobile version