Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Eksrocker Brian Sandberg reagerer på ‘Den sorte svane’: Dette var han mest chokeret over

Den tidligere rocker har set den omtalte dokumentar, og han lægger ikke skjul på, at han er chokeret.

Den sorte svane.

Et begreb som de fleste danskere måske slet ikke kendte til, men som nu er blevet synonym med TV 2’s vilde dokumentar, der blev offentliggjort i slutningen af maj.

Lige siden har alt nærmest handlet om dokumentaren og dens indhold, som har chokeret danskerne.

Det er dog ikke kun de almene danskere, der sidder chokeret tilbage. Også den tidligere rocker Brian Sandberg har set dokumentaren, og han er chokeret, fortæller han til Ekstra Bladet.

Flere store afsløringer

Dokumentaren skabte overskrifter landet over grundet dens fuldstændig vanvittige afsløringer.

Erhvervsjuristen Amira Smajic tog selv kontakt til Mads Brügger med historien, hvorefter man valgte at inddrage TV 2.

Amira blev hyret til at agere muldvarp, og gennem dokumentarens fem afsnit kommer den ene afsløring efter den anden, og selvom det overordnede emne blev præsenteret som hvidvask, så giver ‘Den sorte svane’ et chokerende indblik i metoderne, ligesom der undervejs kommer flere uhyggelige afsløringer, som journalisterne slet ikke var forberedte på.

Blandt de medvirkende har vi alt fra advokater, forretningsmænd og tidligere politikere, der bliver omtalt i dokumentaren som kommende fra “oververdenen” til rocker- og bandemedlemmer, der bliver omtalt som kommende fra “underverdenen”.

Netop fordi flere af de medvirkende er rockere, så er det også ekstra interessant at høre, hvordan folk, der kender personerne og miljøet, har reageret på dokumentaren.

Brian Sandberg er tidligere rocker, og i et interview med Ekstra Bladet lægger han ikke skjul på, at han er chokeret.

Artiklen fortsætter under billedet…

Brian
Brian Sandberg. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Tabte kæben

Ifølge Brian så blev han faktisk så chokeret, at han tabte både kæben og bukserne, da han så ‘Den sorte svane’.

Det er dog ikke rockernes ageren, der kommer bag på Sandberg, for som han selv siger det, så er der ikke noget odiøst i, at rockere laver kriminalitet, og ifølge ham er de slet ikke så slemme.

Nej, i stedet skyldes det de såkaldte “banditter i habitter”, som har fået ham til at tabe kæben.

– Ham, der chokerer mig allermest, er ham der “Calle”. At have så mange penge og være så grådig og stadigvæk vil have sorte penge, det fatter jeg simpelthen ikke. Det er en rigtig bandit i habit, lyder det fra Brian Sandberg.

Brian henviser her til Carl Richard Christensen eller “Køge-Calle”, der tidligere har siddet i byrådet i Køge.

I dokumentaren erkender han blandt andet at have hjulpet TV 2’s muldvarp tidligere, ligesom han også ifølge TV 2 var klar til at hjælpe med skattesnyd.

Efter offentliggørelsen valgte han at trække sig fra flere bestyrelsesposter.

Den tidligere rocker kalder hertil dokumentaren for en 10’er, da den virkelig fangede ham, og han vil da også give et godt bud på, hvad den kommer til at have af betydning for miljøet.

Brian er nemlig stensikker på, at der ikke kommer til at blive holdt nogen fremtidige møder på et kontor med mærkelige stikkontakter. På den måde ser han dokumentaren som et kæmpe wake up call for miljøet, der nu endnu mere vil passe på med, hvem de taler med, og hvor det foregår henne.

Efter dokumentaren kom journalisten Mads Brügger med en overraskende udmelding. Det kan du læsere mere om herunder.