Foto: Jacques Witt/AFP/Ritzau Scanpix

Fantastisk nyhed fra Kongehuset: Prins Joachim er i bedring

Prins Joachim, 51, blev i sidste uge ramt af en blodprop i hjernen. Men nu er der nyt fra Kongehuset. De bekræfter i en pressemeddelelse, at prins Joachim er i bedring.

Prins Joachim blev i fredags ramt af en blodprop i hjernen, mens han opholdt sig på Château de Cayx i Frankrig.

I en pressemeddelelse oplyser Kongehuset, at prins Joachim natten til lørdag den 25. juli 2020 blev opereret for en blodprop i hjernen. Operationen skete på Universitetshospitalet i Toulouse, hvor prins Joachim siden har været indlagt og modtaget behandling på intensiv afdeling.

Men nu er der godt nyt angående hans tilstand. Kongehuset oplyser, at det nu er “lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen”.

Hospitalets lægefaglige team vurderer også, at risikoen for et tilbage er meget lille, når arterien er helet.

Kongehuset forventer, at prins Joachim snart bliver flyttet fra intensivafdelingen, men han vil forsat være indlagt noget tid.

Takker for støtten

Selvom prins Joachim har været gennem en hård periode, så har han stadig sammen med prinsesse Marie overskud til at takke danskerne for støtten og de varme tanker, som han har modtaget, siden hans sygdom blev offentligt kendt.

Dronning Margrethe takker ligeledes for den sympati, der er blevet vist den kongelige familie, skriver Kongehuset i pressemeddelelsen.