Føtex i shitstorm efter ‘far-joke’ på t-shirt: ‘Dumt og utidigt’

Foto: Shutterstock

Føtex er havnet i lidt af en kattepine, efter at have modtaget en masse kritik for en t-shirt med et citat, som nogen fandt meget upassende.

Et opslag på det sociale medie Twitter, som blev delt af forfatter og journalist Rikke Viemose, viser en t-shirt som kunne købes i Føtex.

På maven af t-shirten står ‘Fars hus. Fars regler’, og det mente både Rikke Viemose og flere andre var upassende.

Det har nu fået konsekvenser for Føtex, som mindre end et døgn efter valgte at droppet salget af den pågældende t-shirt.

Salling Group, som ejer Føtex, har også reageret på anden vis end blot at stoppe salget af t-shirten. En kommunikationskonsulent i virksomheden ved navn Jacob Krogsgaard Nielsen kalder på Twitter t-shirtens budskab for ‘dumt og utidigt’.

Reaktionen fra Salling Group møder nu kritik fra en lang række brugere, både kendte og ukendt – én af de mere velkendte er den konservative politiker Rasmus Jarlov, som mener at Salling Group har reageret forkert:

– Det mikroskopiske segment af usikre mennesker, som bliver fornærmet af kønsroller, har alt for stor indflydelse, skriver han på Twitter.

Foto: Shutterstock

Kritikken af Føtex kommer i kølvandet på en anden kønspolitisk konflikt med en anden større kæde som omdrejningspunkt – nemlig Lagkagehuset, som kom i modvind efter de valgte at ændre navnet på deres kagemand og kagekone til det mere kønsneutrale begreb ‘kageperson’.

Hvad tænker du om kritikken af Føtex og den pågældende t-shirt?

Del gerne dine tanker med os i kommentarsporet under artiklen på Facebook nu!

Exit mobile version