Foto: Kongehuset

Frederik med ærlig besked efter Joachims blodprop: “Alle var rystede”

Der gik et chok gennem hele kongeriget, da det i slutningen af juli kom frem, at prins Joachim var blevet ramt af en blodprop i hjernen. Beskeden kom ikke bare som et chok for den almindelige dansker, men også for prins Joachims familie.

Da prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen opholdt han sig på Château de Cayx i Frankrig, hvor han var omgivet af sine børn og hustruen, prinsesse Marie.

Efter blodproppen blev prinsen straks indlagt på Universitetshospitalet i Toulouse, hvor han blev opereret. Det lød hurtigt fra Kongehuset, at operationen var vellykket, og at hans tilstand var stabil.

I de første dage var det kun prinsesse Marie, der besøgte prins Joachim på hospitalet, og den 4. august blev han udskrevet fra hospitalet. Siden kom kronprins Frederik til Frankrig, hvor han besøgte sin lillebror. Kongehuset delte et skønt billede af besøget, hvor det lød, at prins Joachim forsat var i bedring. På billedet kunne man se de to brødre nyde lidt mad sammen på slottets terrasse.

I dag var kronprins Frederik på officiel opgave, hvor han besøgte Asnæsværket i Kalundborg, og her åbnede Kronprinsen op for, hvordan han reagerede, da han hørte om blodproppen.

– Jeg hørte det, da han var igennem operationen. Og det lød fornuftigt. Men det er klart, at alle var rystede omkring ham. Men han klarede det. Det er godt, siger kronprins Frederik til SE og HØR.

Kongehuset har ikke meldt ud, om prins Joachim stadig opholder sig på Château de Cayx eller om han er kommet hjem til Danmark, men han skulle efter planen have startet som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris den 1. september. Der er dog ikke meldt noget ud, om prins Joachim vil være klar til at tiltræde den stilling til den dato.

Prins Joachim, prinsesse Marie og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, har det sidste år boet i Frankrig, da prins Joachim har studeret på Frankrigs højstrangerende militære lederuddannelse på École Militaire i Paris.

Vi ønsker prins Joachim forsat god bedring!