Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Hilda Heick flyttede forældrene på plejehjem: “Jeg ville ønske, at jeg kunne sige undskyld til dem”

Dansktop-sangerinden Hilda Heick åbner nu op om en stor beslutning, hun tog på sine forældres vegne.

Det er de færreste mennesker i Danmark, som ikke er på fornavn med ægteparret Keld og Hilda Heick.

Parret har i årevis underholdt rundt omkring i hele landet, når de har optrådt med deres musik og gennem karrieren er det blevet til flere cd’er fra det musikalske ægtepar.

Men selvom de gennem årene har kørt land og rige rundt og optrådt, så var der en periode, hvor de også havde en anden forpligtigelse.

Hilda Heicks forældre var nemlig ved at komme op i årene omkring årtusindskiftet og havde begge tegn på begyndende demens. Det betød blandt andet, at de ikke kunne varetage de ting, der skulle passes i hjemmet.

Derfor måtte Keld og Hilda køre hen og hjælpe dem, når der var brug for det, men til sidst blev det for meget. Det fortæller Hilda Heick til Berlingske.

“Var nok lidt for hård ved dem”

Den 78-årige sanger fortæller ærligt, at hun måske var lidt for hård overfor sine forældre, da det kom til beslutningen om, at de skulle forlade deres hjem og på plejehjem.

– Af hensyn til dem og os besluttede jeg derfor, at de skulle flytte i en beskyttet bolig, altså et plejehjem. Uden at høre dem gik jeg ned på kommunen og fik det hele ordnet, og så tog jeg forbi mine forældre og sagde: “I må indse, at I er blevet for gamle, og derfor må I flytte. Nu skal I se, hvad I flytter over i, det hele er arrangeret.” Jeg var nok ikke så diplomatisk. Jeg burde have spurgt, om vi ikke skulle kigge på det sammen. I stedet sagde jeg: ‘Nej, I skal flytte!’ Det skete omkring årtusindskiftet, og de døde begge i 2004. Jeg var nok lidt for hård ved dem. Jeg sagde bare, at de skulle tage sig sammen. Jeg ville ønske, at jeg kunne sige undskyld til dem. For jeg kostede rundt med dem. Nu er jeg i den alder, som de havde dengang, og jeg kan godt se det mere fra deres side i dag. Den sorg, som det er at flytte fra sin bolig og på plejehjem. Jeg ville ønske, at jeg havde været lidt mere forsigtig. Men de fik nogle udmærkede år, og de blev også glade for at bo der. De kunne godt se det fornuftige i det, siger Hilda Heick til Berlingske.

Står overfor stor ændring

Selv er parret ikke på vej på plejehjem, men de står overfor en anden stor ændring.

Parret byggede for et par år siden deres drømmehus, hvor der blandt andet var blevet gjort plads til parrets to børnebørn. Men eftersom de er blevet store kommer de ikke og overnatter på samme måde som før.

Deres hus var i flere plan, men det musikalske par har fundet ud af, at huset er blevet for stort for dem.

Derfor valgte de at sætte huset til salg og lede efter noget nyt. Det er både lykkedes dem at sælge huset og finde et nyt hjem.

De har fundet et etplans hus i Holte, men huset kræver en del renovation inden de efter planen kan flytte ind i deres nye hjem til september.

Nu hjælpes vi ad med at ønske Hilda Heick alt det bedste fremover.