Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Hoffet bekræfter: Kronprins Frederik får nyt job

Det er i dag kommet frem, at kronprins Frederik har sagt ja til et nyt job.

Hoffet har netop offentliggjort den dejlige nyhed, at kronprins Frederik har sagt ja til at være protektor for Københavns Drengekor Det Kongelige Kantori. Det skriver Kongehuset på deres hjemmeside.

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Københavns Drengekor Det Kongelige Kantori, som kronprins Frederik nu skal være protektor for, blev skabt i sin nuværende form i 1924 og fik sin egen korskole i 1929. Ifølge Kongehuset er koret tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium (Sangskolen) og Københavns Domkirke.

Overtager jobbet fra prins Henrik
På den private front kender kronprins Frederik godt til Københavns Drengekor. Koret var med til at skabe den helt rette stemning, da de sang til hans bryllup i 2004, og han har også oplevet dem til andre større begivenheder, men Frederik har med stor sandsynlighed også hørt om koret fra sin far, prins Henrik. Prinsen var nemlig protektor for koret fra 1972 og frem til sin død sidste år, og dermed overtager kronprins Frederik sin fars rolle som protektor. Den kongelige families relation til koret går dog endnu længere tilbage, da også kong Frederik 9. har været protektor for koret.

Der er 180 drenge i alderen 9-14 år tilknyttet koret samt 30 professionelle sangere i alderen 20-50 år.

Det er ikke det eneste musikalske protektorat kronprinsen har. Han er også protektor for Aarhus Studenter-Sangere og Det Jyske Musikkonservatorium.

Hvor bliver det spændende, at kronprins Frederik skal være protektor for Københavns Drengekor – et kor som allerede har været med til at skabe stor glæde i kronprinsens liv. Del hvis du synes, at kronprins Frederik gør et godt stykke arbejde.