Jonas Vingegaard efter voldsomt styrt: Har givet Trine et vigtigt løfte

Cykelrytter Jonas Vingegaard har efter sit dramatiske styrt i Baskerlandet Rundt lovet sin hustru Trine Marie Vingegaard en særlig ting.

Der ligger nu et forrygende Tour de France bag Jonas Vingegaard, hvor han efter et dramatisk styrt i foråret kunne indkassere en flot andenplads.

Det er klart, at det har rystet ham og familien, der også tæller treårige Frida, og hvor der lige nu er en lille ny på vej.

Derfor er det også klart, at det har påvirket Trine Marie Vingegaard, der selvfølgelig godt kan føle en nervøsitet, når hendes mand kører de store løb.

– I forhold til om jeg er mere nervøs nu, så er det helt klart en oplevelse, som har sat sig i os alle. Men Jonas har lovet mig og sig selv, at han i løb fremover vil lytte mere til sig selv, siger Trine Marie Vingegaard ærligt til B.T.

Farten sænkes

Det er især, når cykelrytteren kan mærke, at han overskrider sin egen grænse for, hvad der er forsvarligt, at han har lovet sin hustru at tænke sig om to gange.

Derfor vil Jonas Vingegaard også sænke farten nu, hvis han kan mærke, at forholdene er for farlige på landevejene.

Men Trine Marie Vingegaard vil også komme med en opfordring til løbsarrangørerne, fordi hun mener, de også har et ansvar for, at rytterne når i mål.

Ansvar er fælles

Hvis Jonas Vingegaard oplever det går for stærkt en anden gang, så er planen, at han sænker farten og sørger for at komme godt igennem.

Det er nemlig både rytterne og løbsarrangørernes ansvar, at der bliver kørt på en forsvarlige måde, der svarer til forholdene.

Desværre var styrtet med i bagagen, da Jonas Vingegaard i sommer kørte sig til en andenplads i Tour de France og en oplevelse, han ikke helt havde rystet af sig.

Trine Marie Vingegaard Jonas Vingegaard
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Forsigtighed hersker

Han beskriver, at han førhen har været nonchalant, fordi han har været godt til at undgå grimme styrt og bremse ned i tide, og på den måde har Jonas Vingegaard indlært, at det ikke kommer til at ske for ham.

Nu er han blevet mere forsigtig, fordi han har oplevet det, og han synes godt, at man kan anlægge den stil, selv om man kører med om sejrene.

Jonas Vingegaard tænker nu over, hvornår han skal tage risici. Nu behøver han dog ikke tænke mere over den slags, da han allerede er gået på vinterferie.

Det er godt, at Trine Marie Vingegaard passer på sin mand!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!