Foto: Shutterstock/Gil Corzo

Jonas Vingegaard på vej til at slå imponerende rekord: Ikke set siden 1981

Jonas Vingegaard ser lige nu ud til at kunne gentage succesen fra sidste år og beholde den hele vejen til podiet i Paris.

26-årige Jonas Vingegaard er lige nu på vej til en sportspræstation af de helt store. Hvis alt går som Jonas Vingegaard og Jumbo Visma håber, så forsvarer han sit store forspring og vinder Tour de France.

Hvis det sker, bliver han den første dansker til at vinde det prestigefyldte løb to gange.

Men det er ikke den eneste rekord, som den 26-årige dansker er på vej til at slå.

Han kan nemlig slå en helt særlig rekord, som man skal helt tilbage til 1981 for at finde. Det skriver Feltet.dk.

Ender Jonas Vingegaard med at vinde det hårde cykelløb, så vil han være den Tour-vinder, der siden 1981 hurtigst har erobret den gule trøje og beholdt den hele vejen til Paris ifølge Feltet.dk..

Jonas Vingegaard erobrede førertrøjen den 6. etape, hvor han overtog trøjen fra Jay Hindley.

Der har gennem årene været andre Tour-vindere, som har erobret trøjen tidligere, men de har ikke beholdt den hele vejen.

Familiens store støtte

Jonas Vingegaard har aldrig lagt skjul på, at familien, især hustruen og datteren, har en stor rolle i hans succes.

Gennem sidste års Tour de France var familien med det meste af løbet, men i år kom Trine og Frida først ned til den niende etape. Her kunne de holde den efterfølgende hviledag sammen. Familien bliver i det franske, så de kan støtte ham hele vejen. Man har også flere gange kunne se Frida og Trine stå klar, når Jonas Vingegaard er kommet i mål.

Efter hviledagen kunne man se en Jonas Vingegaard med styr på tingene, hvor han på enkeltstarten slog alt og alle og havde halvandet minut ned til Tadej Pogačar, mens han dagen efter satte trumf på succesen, da rivalen måtte give op på vej op ad det ene bjerg.

Tour de France slutter søndag i Paris, og inden fredagens etape havde Jonas Vingegaard et forspring på over syv minutter til Tadej Pogačar.

Nu hjælpes vi ad med at ønske Jonas Vingegaard held og lykke med at vinde Tour de France.