Foto: Guillaume Horcajuelo/EPA/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard ringede til Trine efter vild etapesejr: Her er hans søde ord om hende

Cykelrytteren Jonas Vingegaard leverede i går en præstation, som de færreste havde forudset. Han vandt etapesejr foran konkurrenten Tadej Pogačar, og kunne ikke holde følelserne tilbage efterfølgende.

For tre måneder siden var han i et styrt, hvor han frygtede, at han skulle dø. Derfor betød gårsdagens sejr ekstra meget.

Jonas Vingegaard har vundet de to sidste udgaver af Tour de France, og i lang tid regnede mange med, at den danske cykelrytter også ville tage den tredje sejr i den legendariske løb.

Men under Baskerlandet Rundt styrtede han og kom alvorligt til skade. Han var på hospitalet i flere dage efterfølgende og han var nødt til at gennemgå en operation.

Det var derfor et kapløb mod tiden, hvis Jonas Vingegaard skulle blive klar til årets Tour de France. Det var først lige før løbets start, at det blev bekræftet, at han ville stille op igen.

Siden tourens start er selv hans mindste bevægelse blev vurderet. Mange var ikke sikre på, at han havde fordums styrke. Men i går overraskede han alt og alle, da han tog etapesejren foran Tadej Pogačar.

Nu sætter han ord på sejren, og ifølge B.T. er der rosende ord til hustruen Trine.

“Tårerne kom frem i vores øjne”

Jonas Vingegaard er gennem sin karriere i den grad blevet kendt som et familiemenneske. Tit er hustruen med rundt under løbet, og hende og datteren Frida var da også til stede ved de første par etaper.

Så det er ingen overraskelse, at Jonas Vingegaard ringede til sin elskede som det første, da han var kørt over målstregen, og hun ikke kunne være der.

– Det var også følelsesmæssigt for mig. Jeg ringede til Trine med det samme og tårerne kom frem i vores øjne. Det betyder bare så meget for os begge. Hun har støttet mig så meget, sagde Jonas Vingegaaard efter sejren ifølge B.T..

Trine er ikke det eneste medlem af Jonas Vingegaards familie. Parret har sammen datteren Frida, som i den grad har stjålet manges hjerter, når hun de sidste par år har været med ude for at heppe på sin far.

Men tiden som et skønt trekløver er snart ovre for familien. Trine er gravid med parrets andet barn.

Det kom frem tidligere denne måned.

Nu hjælpes vi ad med at ønske Jonas Vingegaard tillykke med etapesejren.

Hvordan tror du, at han kommer til at klare sig i årets Tour de France? Kom gerne med din mening i artiklens kommentarfelt.