Jonas Vingegaard triumferede: Sådan skal han fejres i Danmark

Jonas

Jonas Vingegaard. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag skal Jonas Vingegaard hyldes i København.

Juli måned bliver en måned med en masse skønne gensyn.

Heldigvis er det den slags gensyn, man godt kan tåle lige at se en gang mere.

Jonas Vingegaard i gult. Herefter på toppen af podiet på Champs-Èlysées. Og så selvfølgelig på rådhusbalkonen, hvor der skal vinkes til danskerne og spises rådhuspandekager.

Juli måned har stået på Tour de France, og Vingegaard-feberen har slet ikke lagt sig endnu.

Søndag kunne danskeren nemlig lade sig hylde som vinder af dette års Tour de France, men traditionen tro så skal stjerneskuddet selvfølgelig også hyldes hjemme i Danmark.

Det er historisk

Derfor vil der være mulighed for at hylde Jonas Vingegaard, når han skal fejres i København.

Det sker på onsdag d. 26. juli.

Danskeren vil lande i Københavns Lufthavn omkring klokken 11:30, hvor han vil køre gennem byen til Københavns Rådhus. Her vil han træde ud på balkonen omkring klokken 13:40.

– Det er intet mindre end historisk, at Jonas Vingegaard vinder Tour de France for andet år i træk. Vi kan alle være stolte af ham og vores stærke cykelnation. For det her er også en kæmpe sejr for Danmarks stærke hverdagscyklisme, de mange cykelklubber og stærke foreningsliv, der hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Jeg håber, vi ses på Rådhuspladsen, så vi sammen kan give Jonas den hyldest, han i den grad fortjener, lyder det fra overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Det er dog ikke kun på Rådhuspladsen, at danskeren skal fejres.

Artiklen fortsætter under billedet…

Jonas Vingegaard, da han blev fejret på Københavns Rådhus onsdag den 27. juli 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hyldes i Tivoli

Ligesom sidste år så skal Jonas Vingegaard også en tur forbi Tivoli.

Her vil han gå på scenen omkring klokken 16:00 på Plænen.

– Vi er stolte over at kunne give vores gæster, Jonas Vingegaard, de danske ryttere muligheden for at ønske hinanden en kæmpe tak for Touren 2023, lyder det fra Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, i en pressemeddelelse.

Hjem til Glyngøre

Man kan dog ikke sige Jonas Vingegaard uden Glyngøre, så derfor går turen også hele vejen hjem for danskeren.

Det sker torsdag, hvor der både vil være musik, kage og autografskrivning.

Ifølge TV 2 så har Jonas Vingegaard selv bedt om at et besøg på Glyngøre Plejecenter bliver første stop, da Jonas ved, hvor meget det betyder for de ældre i byen.

Hvis man ikke føler for at tage turen ind forbi København, så kan man følge fejringen af Vingegaard onsdag fra klokken 10:00 til 18:00 på TV 2 og TV 2 Play.

Skal du være med til at fejre Jonas Vingegaard på onsdag? Del dit svar i kommentarsporet. Del også meget gerne artiklen.

Exit mobile version