Jonas Vingegaards chef melder ud efter styrt: Sådan er hans chancer for at nå til Tour de France

Efter et voldsomt styrt i starten af april er Jonas Vingegaard fortsat indlagt, og nu taler hans chef Richard Plugge ord på hans muligheder for at nå til Tour de France.

Der er ingen tvivl om, at det er en hård tur, som Jonas Vingegaard, da han tidligere på måneden styrtede i Baskerlandet Rundt, punkterede en lunge og brækkede både kraveben samt ribben.

Nu er hans fortsat indlagt på Vitoria-Gasteiz i Spanien, hvor han er blevet opereret, og der er nu blevet meldt ud om hans helbred.

For spørgsmålet, der er på alles læber, er selvfølgelig, om Jonas Vingegaard når at blive klar til Tour de France, som han har vundet de sidste to år.

– Vi skal først se, hvordan de kommer sig som mennesker, og først derefter kan vi tænke på, hvornår de kan være tilbage på cyklen. Lige nu er det alt for tidligt, vi bliver nødt til at lade dem hvile sig og restituere, siger Richard Plugge til Cyclingnews.

Styrt præger sport

Jonas Vingegaard var da også en af de hårdest ramte under styrtet, og det er derfor stærkt tvivlsomt, om han når at blive klar til Tour de France, der har start i slutningen af juni.

Samtidig kommer Richard Plugge med et opråb omkring de mange styrt, der har præget cykelsporten på det seneste, og hvor rytteren Gino Mäder sidste år mistede livet.

Det er nemlig en trussel for sporten, at der er så mange styrt, og det er ærgerligt, hvis de store talenter kommer til at mangle i sommerens Tour de France.

Jonas Vingegaard
Foto: Shutterstock

Dødsfald gav refleksion

Gino Mäders dødsfald satte tydeligvis tanker i gang hos Jonas Vingegaard, der udtalte sig om sine tanker i forbindelse med den tragiske hændelse.

– Familien er det vigtigste. Hele episoden med Nathan giver en refleksion over, om det nu er det hele værd. Jeg er mere bevidst om, at jeg skal værdsætte alle de dage, jeg har sammen med familien, sagde han i den forbindelse til B.T.

Jonas Vingegaard skulle angiveligt være blevet tilbudt at blive fløjet med lægefly hjem til Danmark fra Baskerlandet, hvor han lige nu altså stadig er indlagt.

Lægefly er tilbudt

Det er endnu ikke besluttet, om det bliver løsningen for Jonas Vingegaard, efter han blev opereret i sidste uge – her gik alt heldigvis, som det skulle.

Cykelrytteren skal dog bruge de næste uger til at komme til hægterne igen efter operationen og vil derfor fortsat være indlagt.

Vi håber på det bedste for Jonas Vingegaard – rigtig god bedring til ham!

Send også dine bedste tanker til Jonas – skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook, og del den gerne med dine venner.