Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix

Kongehuset bekræfter: Prins Christian har fået kørekort

Selvom det først er til oktober, at prins Christian fylder 18 år, så har han allerede erhvervet sig et kørekort.

Den 15. oktober fylder prins Christian 18 år, men selvom der stadig er flere måneder til, så har han taget forskud på en af glæderne ved voksenlivet.

For hvor man i mange år måtte vente med at køre bil til man blev 18 år, så blev reglerne i 2017 lavet om, så man kan tage kørekort allerede som 17-årig.

Det har prins Christian valgt at gøre brug af.

Så selvom der stadig er flere måneder til den store fødselsdag, så kan den unge prins allerede nu køre rundt på vejene, da han har fået sit kørekort.

– Vi kan bekræfte, at prins Christian har fået kørekort, siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til HER&NU.

Da dronning Margrethe fyldte 18 år, fik hun en Volvo Amazon i gave. Både bil og mærket er hun ikke den eneste i den royale familie, som har modtaget i gave gennem årene. Da kronprins Frederik blev 18 år modtog han ligeledes en Volvo i gave. Ifølge Ekstra Bladet fik prins Joachim en Mercedes 190 E, da hann blev 18 år.

Begge prins Joachims myndige børn har også fået biler i gave, da de trådte ind i de voksnes rækker. Ifølge Avisen.dk gave prins Joachim grev Nikolai en mørkeblå Renault Twingo i 18 års gave.

Men selvom prins Christian har fået sit kørekort, så må han som alle andre 17-årige ikke køre rundt alene. Han skal have tilladelse fra sine forældre, og der skal være en bilist over 30 år med 10 års erfaring bag rettet til stede i bilen.

Stort tillykke med kørekortet. Nu hjælpes vi ad med at ønske prins Christian tillykke!