‘Kriminalkommissær Barnabys’ bitre ægteskab med sin første kone Joyce – stjernens opførsel gik for langt

For danskere er John Nettles nok bedst kendt som manden, der spillede Tom Barnaby i kultserien ‘Kriminalkommissær Barnaby’.

For mange år siden blev han skilt fra sin første kone – men i mange år fortsatte de faktisk med at arbejde sammen.

John Nettles, 80, er en skuespiller, der primært at kendt for sine mange forskellige rommer som kriminalkommissær.

Med serien Bergerac fik han sit første gennembrud, hvor han spillede kommissær Jim Bergerac.

Men for os danskere er John Nettles nok bedst kendt for sin hovedrolle som Tom Barnaby i ‘Kriminalkommissær Barnaby’, som var en rolle, han spillede fra seriens start i 1997 til og med sæson 13, hvor han valgte at forlade serien.

– Det er slutningen på en æra for mig. Det er meget trist at aflevere Barnabys politiskilt. Men han har opklaret over 200 mordsager, så jeg tror, ​​han har opnået de mål og krav, som selv nutidens moderne politi lever med, sagde John Nettles dengang til Daily Mail.

Det var da en kollega valgte at stoppe, at John også besluttede sig for at trække sig fra serien.

– Jeg indså pludselig, at jeg bliver den ældste detektiv i branchen, nu hvor David Jason havde smidt kappen. Men det var en meget svær beslutning at tage. Jeg har lavet ‘Kriminalkommissær Barnaby’ i 13 år, da Barnaby forlader serien. Jeg har skabt familiebånd med de mennesker, jeg har arbejdet sammen med omkring serien, og det bliver svært, sagde John Nettles dengang ifølge Hello Magazine.

Livet bag kulisserne

Siden 1995 har John Nettles været gift med Cathryn Sealey, som han mødte til en fest i 80’erne.

Men før Cathryn var John gift med Joyce Nettles (født Middleton). Ved et rent tilfælde hedder Tom Barnabys kone i serien også Joyce. Og ikke nok med det – ekskonen har også arbejdet som casting director for 23 afsnit af ‘Kriminalkommissær Barnaby’.

John og Joyce giftede sig i 1967 og tre år senere fik de deres datter, Emma, ​​som i dag lavede, hvad hendes far lavede i 70’erne, da han spillede i Bergerac, men i virkeligheden. Hun arbejder for politiet på øen Jersey.

John og Joyce Nettles blev skilt i 1979 efter 12 års ægteskab. John har i bakspejlet indrømmet, at han ikke ligefrem var alt andet end nem at leve med på det tidspunkt.

– Jeg var pokkers arrogant – hvad man kan kalde stædig. Indtil jeg blev bedt om at spille Bergerac, var jeg blevet dyster og fortvivlet over mine fremtidsudsigter som skuespiller. Jeg var frustreret, fuld af komplekser og neuroser. Jeg begyndte at miste min selvtillid, og det er fatalt for en skuespiller. Til sidst var jeg ikke nær så opmærksom på Joyce, som jeg burde have været. Det er en del af denne branche, har John Nettles fortalt til The Mirror.

Tom Barnaby og konen Joyce Barnaby i serien. Foto: Youtube/ITV

Det laver Joyce i dag

Det er kommet frem, at John og Joyce er forblevet venner gennem årene. Der er dog ikke meget information om hende, da hun kan lide at holde sig væk fra rampelyset. I løbet af sin karriere har Joyce arbejdet som casting director og castet mange tv-serier, herunder ‘Kriminalkommisær Barnaby’.

Exit mobile version