Kronprinsesse Mary får nyt job – første kongelige nogensinde

Kronprinsesse Mary har fået en helt særlig opgave. Hun skal nemlig være protektor for regnbuearrangementet Copenhagen 2021. Arrangementet tæller blandt andet Worldpride.

Og det er første gang nogensinde, at en kongelig person stiller sig i spidsen for et stort internationalt LGBTI-arrangement.

Det oplyser Copenhagen 2021 ifølge Ritzau.

– Som dansker er jeg stolt af, at København skal være vært for Worldpride og Eurogames i sommeren 2021. Vi kan ikke acceptere, at nogle mennesker rundt omkring i verden bliver chikaneret eller diskrimineret bare på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet, siger kronprinsesse Mary i en pressemeddelelse fra Copenhagen 2021.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

– Jeg glæder mig til at fejre mangfoldigheden sammen og sikre respekt for LGBTI-rettigheder i Danmark og internationalt, tilføjer kronprinsesse Mary.

Hos Copenhagen 2021 er man stolte af den royale protektor:

– Vi er stolte og glade for, at kronprinsessen har sagt ja til at være protektor for et internationalt LGBTI+-arrangement som Copenhagen 2021. Hun fungerer allerede som rollemodel for mange mennesker over hele verden. Hendes protektion og engagement vil kun bidrage positivt til dette indtryk. Jeg er sikker på, at kronprinsessens engagement vil inspirere andre og have en positiv effekt, ikke kun på det danske samfund, men over hele verden, siger Lars Christian Østergreen, direktør for Copenhagen 2021.

Copenhagen 2021 arbejder for at sikre lige rettigheder for LGBTI-personer, som blandt andet tæller homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede.

Arrangementet finder sted den 12. – 22. august 2021 i København og Malmø.

Sikke en dejlig nyhed! Del gerne denne artikel med dine Facebookvenner, hvis de også er vilde med kronprinsesse Mary.

Exit mobile version