Lige før Tour de France: Ny nedtur for vingegaard

Hele foråret har cykelfans verden over spekuleret på, om Jonas Vingegaard ville blive klar til Tour de France og forsøget på at snuppe den gule trøje for tredje gang.

I sidste uge blev det bekræftet, at han er med i den legendariske løb, men nu er han blevet ramt af en ny stor nedtur.

Der gik et chok gennem cykelverdenen, da Jonas Vingegaard og flere andre cykelryttere styrtede på 4. etape af Baskerlandet Rundt. Det stod hurtigt klart, at den danske cykelryttere i den grad var kommet til skade.

Hans hold kunne efterfølgende fortælle, at Jonas Vingegaard havde brækkede et kraveben, punkteret en lunge og havde flere brækkede ribben. Derudover havde han flere knubs og hudafskrabninger. Skaderne var så slemme, at cykelrytteren efterfølgende måtte et smut på operationsbordet.

Siden har danskeren kæmpet en kamp mod uret for at blive klar, og alverdens cykelfans har spændt fulgt med på sidelinjen. I sidste uge kom den skønne nyhed så, at Jonas Vingegaard var udtaget til Tour de France.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Holdet har hele tiden sagt, at han kun ville komme med, hvis de troede, at han var stærk nok og kunne vinde løbet.

Men lige som tingene begyndte at se lyse ud, er der dukket endnu en forhindring op på vejen mod den gule trøje.

Ramt af ny nedtur

Selvom det har været Jonas Vingegaard, der har kunne iføre sig den gule trøje de sidste to år i Paris, så er det ikke kun hans præstation, der er skyld i, at han er endt øverst på podiet.

Han har i den grad fået hjælp af sine holdkammerater, og det er her, at den nye nedtur er opstået.

For selvom Team Visma – Lease a Bike meldte ud, hvem der skulle køre Tour de France for dem i sidste uge, så har de nu været nødt til at ændre deres holdopstillingen.

Det var meningen, at Sepp Kuss skulle have været hjælperytter for Jonas Vingegaard, men han har været nødt til at melde fra til den legendariske løb.

Den amerikanske rytter er i den grad selv en stærk rytter, som sidste år tog sejren i Vuelta a España.

Desværre er han ikke kommet sig nok efter, at han for nyligt blev ramt af corona, oplyser holdet.

I stedet træder den hollandske rytter Bart Lemmen ind på tour-holdet.

Hvordan tror du, at Jonas Vingegaard kommer til at klare sig i Tour de France? Kom gerne med dit bud i artiklens kommentarfelt på Facebook.

Exit mobile version