Mette-Marits kamp mod kronisk sygdom – nu afslører hun ny beslutning om helbredet

I efteråret, nærmere bestemt den 24. oktober 2018, gik det norske hof ud med beskeden om, at Mette-Marit har fået den kroniske sygdom lungefibrose. Herefter blev hendes officielle deltagelse i arrangementer færre og færre – og flere af dem blev helt aflyst.

“Hendes kongelige højhed kronprinsesse Mette-Marit er diagnosticeret med en kronisk lungesygdom, som i perioder kan begrænse deltagelsen i hendes officielle program,” stod der i pressemeddelelsen.

Men nu har kronprinsessen og det norske hof en ny besked, som vedrører hendes helbred.

Mette-Marit. Foto: Shutterstock

Mette-Marits egne ord

På trods af vanskeligheder og aflysninger er kronprinsessen nu vendt tilbage til sine opgaver.

Tidligere på ugen deltog hun i åbningen af en tysk-norsk litteraturfestival i Oslo og har dermed besluttet sig for, at hun – på trods af den kroniske sygdom – er stærk nok til at kunne deltage i et officielt arrangement som dette.

Kronprisessen var selv henrykt over at kunne deltage.

– Jeg er meget glad for at kunne være med til at sparke det i gang, som leder frem til bogmessen i Frankfurt, sagde kronprinsessen til NRK.

Deltagelsen vidnede om, at Mette-Marit med sit helbred er i stand til at deltage i officielle arrangementer og må tolkes som godt nyt i kampen mod den kroniske lungesygdom.

Hoffet fortalte i efteråret 2018, hvordan Mette-Marit har gennemgået helbredsundersøgelser, som endte med at konkludere, at hun lider af den kroniske sygdom lungefibrose. Foto: Shutterstock

Det norske hof og lægerne gør, hvad de kan for at hjælpe Mette-Marit – men til syvende og sidst er det selvfølgelig også vigtigt, at hun også selv holder gejsten oppe, når det kommer til helbredet.

Nu håber vi, at alting går i den rigtige retning for dig, Mette-Marit! Vi sender al vores støtte til hende ved at trykke på synes godt om-knappen!

Exit mobile version