Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Michael Mørkøv udgår af Tour de France: Derfor har lægerne taget den hårde beslutning

Det er onsdag formiddag kommet frem, at den 39-årige cykelrytter er udgået af Tour de France.

Når den 12. etape skydes i gang af årets Tour de France, så bliver det uden den legendariske rytter Michael Mørkøv.

Astana-rytterens hold oplyser på deres hjemmeside, at han ikke stiller til start.

Dermed bliver han den tredje danske rytter til at udgår af årets Tour de France.

Det er ikke skader, der tvinger cykelrytteren til at stoppe i den franske cykelløb.

Derfor udgår Michael Mørkøv

Michael Mørkøv har ikke bare skabt store resultater i landevejscykling, han har i den grad også slået sit navn fat i banecykling.

Her er han blevet nærmest synonym med par nr. 7. Han har elleve gange kørt som par nr. 7 i det københavnske seksdagesløb, hvoraf han har vundet løbet syv gang med det kendte rygnummer.

Michael Mørkøv har tidligere på sæsonen sagt, at denne sæson bliver den sidste. Udover Tour de France har han flere store begivenheder foran sig. Han skal blandt andet forsvare de danske farver til OL.

Hans medvirken i Tour de France blev desværre ikke så lang som forventet, og hans hold har offentliggjort, hvorfor danskeren er udgået af løbet.

– I går aftes og i morges blev Michael Mørkøv testet positiv for Covid-19. På trods af at rytteren har det godt og ikke har væsentlige symptomer, tog det medicinske personale på Astana Qazaqstan Team en beslutning om at stoppe rytteren, først og fremmest for at beskytte hans helbred mod langsigtede virkninger, som virussen kunne fremkalde i fremtiden, skriver holdet på deres hjemmeside.

Dermed fik Michael Mørkøvs sidste Tour de France en kedelig slutning, hvor han ikke fik lov til at hjælpe Mark Cavendish til de etapesejre, som holdet havde håbet på.

Hvor er det ærgerligt for Michael Mørkøv.

Nu hjælpes vi ad med at ønske ham god bedring.