Nikolaj Hübbe er sygemeldt: Nu giver TV 2 svar på hans medvirken i ‘Vild med dans’

Balletchef Nikolaj Hübbe er lige nu sygemeldt fra Den Kongelige Balletskole, og TV 2 kan ikke sige, om han kommer til at medvirke i årets sæson af ‘Vild med dans’.

Det kommer nok bag på de fleste, at Nikolaj Hübbe lige nu er sygemeldt fra sit job som balletchef hos Den Kongelige Balletskole efter stærk kritik af arbejdsmiljøet.

Det er en uvildig advokatundersøgelse, der har konkluderet, at der har været et “hårdt og uacceptabelt” undervisningsmiljø på institutionen.

Det var Politiken, der kunne berette, at de ansatte opfordrede normalvægtige balletbørn helt ned til ni år om at tabe sig.

Amy Watson overtager

Af samme årsag har Nikolaj Hübbe været sygemeldt siden forsommeren, men sygemeldingen blev først offentlig, da Det Kongelige Teaters direktør Kasper Holten bekræftede nyheden.

Nikolaj Hübbe har været balletmester ved Den Kongelige Ballet siden 2008, og det er nu blevet Amy Watson, der har overtaget hans job som konstitueret leder.

– Da Nikolaj Hübbe desværre er sygemeldt på ubestemt tid, har jeg i samråd med bestyrelsen valgt midlertidigt at konstituere instruktør ved balletten Amy Watson som balletmester i Nikolajs fravær, siger Kasper Holten til Politiken.

Nikolaj Hübbe
Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix

Nikolaj Hübbe fratræder

Det er på bagkant af en meget omtalt sag om mistrivsel blandt balletbørn, der kom frem tidligere i år, at Nikolaj Hübbe nu er fraværende.

Han har dog på forhånd meldt ud i foråret, at han vil fratræde stillingen som balletmester, når kontrakten udløber i 2026.

Nu er det gode spørgsmål så, om Nikolaj Hübbe i det hele taget bliver en del af dommepanelet i årets ‘Vild med dans’, der får premiere til september.

TV 2 kommenterer ikke

Han har medvirket siden 2011, men TV 2 kan altså ikke på nuværende tidspunkt give et fyldestgørende svar på dette.

– Vi kan desværre ikke kommentere på dommersammensætningen endnu. Hvem der kommer til at udgøre dommerpanelet, skal vi naturligvis nok løfte sløret for senere, men vi garanterer, at der blændes op til endnu en forrygende sæson, oplyser kanalen til Se og Hør.

‘Vild med dans’ er i forvejen inde i en forandringens tid, for Sarah Grünewald er stoppet som vært, mens Jens Werner, der var gæstedommer sidste år, døde for nyligt.

Cilia Trappaud afløser

Nu har Anne Laxholm også meldt ud, at hun ikke skal medvirke mere, og dermed skal der altså findes to eller tre nye dommere til panelet.

Det er netop meldt ud, at det bliver danseren Cilia Trappaud, der skal afløse Sarah Grünewald som vært i programmet sammen Martin Johannes Larsen.

Det bliver spændende at se, om Nikolaj Hübbe stadig er med!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!