Peter Qvortrup Geisling kritiserede ryge-lov på TV: Nu undskylder DR

TV-lægen Peter Qvortrup Geisling gav sin uforbeholdne mening om rygeloven, da han gæstede Aftenshowet på DR, og nu beklager kanalen.

Den ellers så populære TV-læge Peter Qvortrup Geisling fik tilbage i maj ørerne i maskinen, da han medvirkede i DR’s Aftenshowet.

Selv om han er sundheds-reporter for TV Avisen, benyttede han nemlig lejligheden til at give sin uforbeholdne mening om den nuværende ryge-politik.

Det har lytternes og seernes redaktør i DR nu været ude at kritisere, fordi udtalelser som “vi skal gå meget længere” og “vi skal have det helt ud” havde udløst klager fra seere.

– DR’s sundhedskorrespondents politiske udtalelser i ‘Aftenshowet’ om rygepolitik var ikke i overensstemmelse med DR’s etik, lyder det fra redaktøren ifølge Journalisten.

Generaldirektør er enig

Han understreger samtidig, at DR som institution ikke har holdninger til samfundspolitiske spørgsmål og dermed heller ikke et lovforbud mod rygning.

Også generaldirektør Maria Rørbye Rønn erklærer sig enig i redaktørens konklusion, og det samme gælder DR’s nyhedschef Thomas Falbe.

Han understreger, at Peter Qvortrup Geisling gik for langt i sagen, og derfor skal han fremover være mere påpasselig med ikke at blive for politisk i sine udtalelser.

Peter Qvotrup Geisling
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Anklage var bred

Nyhedschefen understreger, at det er en bred anklage mod alle politikere, og at det er et skridt for langt på TV.

Den væsentlige forskel er, at han i programmet udtaler sig som sundhedskorrespondent og ikke som privatperson, hvilket Peter Qvortrup Geisling ikke have været opmærksom på.

En uheldig udtalelse!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!

Exit mobile version