Poul Nyrup ramt af sorg over Lones død: Nu afslører han rørende gestus for sin afdøde kone

Den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen har fundet ro i livet efter tabet af sin hustru, og nu har han taget hul på sin fars historie.

Det første år efter tabet af hans elskede hustru Lone Dybkjær var svært, men har Poul Nyrup Rasmussen igen fundet mening.

I dag arbejder Poul Nyrup Rasmussen han nemlig med Lone Dybkjærs fond Lone Dybkjær Fonden, som støtter fattige kvinder.

I dag bliver han rørt, når han beskriver de taknemmelig mails, han får fra kvinder fra Afghanistan, Myanmar og Bangladesh.

Faren stiftede familie

I 2023 er der desuden fem kvinder, der takket være bidrag fra AP Møller Fonden har fået en videregående uddannelse på et universitet.

Nu har han også taget hul på sin fars historie i en ny programserie, hvor han beskriver, hvordan han blev stemplet som åndssvag i en ung alder.

I syv år var Oluf Rasmussen tvangsanbragt på Livø, og det blev afgørende for hans videre liv.

– Min far fik et stempel, da han var 10. Når man ser på omstændighederne, var det for tidligt at give ham det, har Poul Nyrup Rasmussen udtalt i et interview med DR P1.

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Mor lavede annonce

Hans bekymring er, at hvis en diagnose bliver stillet for tidligt, vil det have en selvforstærkende effekt, og at den kan være besværlig at slippe af med igen.

Poul Nyrup Rasmussen fandt dog efterfølgende vej ud af Livø og stiftede familien sammen med politikerens mor Vera.

Hvordan de to mødtes har i den grad overrasket politikeren, for det viste sig nemlig, at moren havde sat en annonce i et ugeblad.

– Jeg var fuldstændigt chokeret: ‘Har du sat en annonce i ugebladet?’. ‘Ja, for jeg havde jo ikke mødt nogen’, svarer hun. Jeg var fuldstændigt chokeret, siger Poul Nyrup Rasmussen i programmet.

Forældrene blev sammen

Faren Oluf Nyrup Rasmussen besvarede annoncen, og så mødtes hans forældre på den måde.

I dag griner den tidligere statsminister af den anekdote – noget må have lykkedes, for forældrene blev sammen indtil Oluf Nyrup Rasmussens død i 1993.

Vera Oluf Rasmussen døde i 2004 i en alder af 93 år og efterlod sig ved sin død den ene søn.

LÆS OGSÅ: Poul Nyrup Rasmussen i stor sorg: ‘Det tog tid at finde meningen igen’

En historie fra en svunden tid!

Del dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook!