Foto: Wikimedia Commons / Svenddue – Wikimedia Commons / Frankie Fouganthin

Prins Joachim afslører detaljer om prins Henriks død

Den 13. februar 2018 er en dato, som de færreste danskere glemmer. Det var dagen, hvor kongehuset med vemod kunne meddele, at prins Henrik var gået bort i en alder af 83 år.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl. 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. Prinsen var omgivet af Hendes Majestæt Dronningen og de to sønner,” oplyste kongehuset.

Prins Henrik var den 28. januar 2018 blevet indlagt på Rigshospitalet – og inden længe stod det klart, at han havde en godartet tumor i venstre lunge og en lungeinfektion, som senere blev behandlet. Men efter nogen tid blev prinsens tilstand forværret til en så alvorlig grad, at han blev overflyttet til Fredensborg Slot, så han kunne bruge sin sidste tid sammen med familien.

Det var prins Henrik eget ønske at komme væk fra hospitalet og hen til slottet. Det skulle blive et af hans sidste ønsker.

I tiden efter blev prins Henrik mindet på behørig vis, og hvor var det smukt at se den danske befolkning stå sammen og ære prins Henriks minde.

Den royale familie har naturligvis holdt mange detaljer omkring prins Henriks sidste tid og død for sig selv, men nu åbner en meget berørt prins Joachim op om sin fars død.

Prins Joachim fortæller, hvordan prins Henriks sidste tid var.

Det er i et portræt i Alt for Damerne i forbindelse med prins Joachims 50-års fødselsdag, at Joachim blandt andet forklarer, hvordan prins Henriks død har påvirket ham.

– Hvis jeg skal kigge tilbage på det seneste årti, træder min fars død tydeligt frem.

– Uanset hvor voksen man tror, man er, tager man et et kæmpe skridt længere inde i de voksnes rækker, når man bærer sin far i graven, siger prins Joachim til Alt for Damerne ifølge BT.

Han fortæller desuden, hvordan han føler sig heldig over at have haft så mange gode år med sin far – når han ser på andre, som har mistet deres far i en tidligere alder.

Foto: Wikimedia Commons / SvenddueWikimedia Commons / Frankie Fouganthin

Sådan var prins Henriks sidste tid

Prins Joachim åbner op for detaljer omkring sin fars død, som tydeligvis har berørt ham meget.

Joachim er glad for, hvordan prins Henriks sidste tid forløb – og han sender en direkte besked til danskerne om, hvordan vi bør forholde os til døden og ikke mindst livet.

– De sidste to uger gik det relativt hurtigt, og gudskelov for det. Han nåede ikke at lide. Han nåede at leve. Og det skal man ønske for sine nærmeste, siger Joachim til Alt for Damerne.

Prins Henrik sov stille ind, efter han havde levet flere år med indlæggelser, tumor, operationer og demens.

Hvor er det godt at høre, at prins Joachim fortæller, hvordan prins Henrik ikke led i sin sidste tid i denne verden.

Vi må aldrig glemme prins Henrik, for han var en fantastisk personlighed, som har beriget Danmark på så mange måder. Send et hjerte som kommentar til artiklen for at mindes prins Henrik.