Rasmus Tantholdt takker for støtten efter kritik: Deler stærke ord

TV 2-korrespondenten har på de sociale medier været udsat for kritik af sin objektivitet. Nu takker den erfarne journalist for støtten.

Rasmus Tantholdt har i over 20 år dækket konflikter rundt i hele verden. Hvad end det har været konflikter, krig eller naturkatastrofer, så har den 49-årige journalist været rundt i verden og dække det.

Men selvom han er både fagligt anerkendt og mange danskere elsker at følge med i hans reportager, så er der den seneste tid nogle mennesker, der har kritiseret ham.

Lige nu er han i Israel, hvor han dækker konflikten mellem Israel og Hamas. Siden den 7.oktober har der været udbrudt kampe i området og Israel har udsendt en officiel krigserklæring.

Men nogle personer mener, at hans journalistisk objektivitet er forsvundet og han har på Instagram for to dage siden fortalt, hvordan han har modtaget trusler, ukvemsord og beskyldt ham for at lyve.

Nu deler han stærke ord efter han har ytret sig om kritiken.

Takker for opbakningen

På Instagram har han valgt at takke sine følgere for deres støtte.

– 1000 tak til de mange hundrede mennesker, der har sendt mig søde, omsorgsfulde og opbakkende beskeder. Jeg kan ikke nå at svare alle, skriver han og fortsætter:

– Til den der mener, at jeg, efter 20 år som udenrigskorrespondent, pludselig har mistet min journalistiske objektivitet, jeg jeg på mine sociale medier kun rapporterer om, hvordan de har det her i Israel: Mine sociale medier er ikke et nyhedsmedie som TV 2, hvor jeg fortæller, hvad der foregår på begge sider af frontlinjen. Mit indhold på sociale medier er små beretninger om, hvad jeg oplever, der hvor jeg befinder mig. Hvad jeg hører og ser. Intet andet.

I opslaget fortæller han, at selvom han gerne ville tage til Gazastriben og rapportere derfra, så er grænsen lukket og han kan ikke komme dertil.

– På TV 2 forsøger vi så godt vi kan, at dække hvilke lidelser civilbefolkningen går igennem i Gazastriben. Hvis du også vil høre, hvad der foregår andre steder end her i Israel, så skal du finde det på TV2.dk eller på TV 2 News. Her beretter jeg også om forholdene i Gazastriben så godt jeg kan uden at være der selv.

Du kan se hans opslag herunder eller ved at trykke HER.

Nu hjælpes vi ad med at sende varme tanker til Rasmus Tantholdt og ønske ham alt det bedste fremover.

Exit mobile version