Rosa Kildahl blev syg under sin tur i ‘Over Atlanten’: Nu deler hun ærlige ord om sin svære oplevelse

‘Den store bagedyst’-deltageren Rosa Kildahl var ramt på helbredet på sin tur over Atlanterhavet, og nu fortæller hun, hvordan hun havde det undervejs.

Det var ikke ligefrem lutter lagkage at være en del af besætningen ombord på den båd, der rejser en tur tværs over Atlanterhavet i ‘Over Atlanten’.

Dette måtte især den tidligere ‘Den store bagedyst’-deltager Rosa Kildahl, 66, sande, for hun var ligesom resten af besætningen ramt af søsyge.

Faktisk endte hun med helt at tages ud af vagtplanen og fritages for pligterne på båden, og kaptajnen for båden endte med at være ret bekymret for hende.

Rosa Kildahl
Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Fysik er ikke ung

Faktisk var det hans og watchens vurdering, at de måtte søge mod havn, hvis ikke kage-stjernen fik det bedre.

– Det sværeste var klart, at jeg skulle affinde mig med, at jeg ikke har samme fysik, som jeg havde, da jeg var ung. Jeg havde ingen bekymringer ved at tage med ombord, siger Rosa Kildahl til BILLED-BLADET.

Hun fik ingen søvn, svedte meget og fik heller ikke ret meget mad, og derfor var kaptajnen Jesper Bank bekymret for, at han var lige på grænsen af, hvad hendes krop kunne tåle.

Rosa Kildahl kravlede

Rosa Kildahl siger i dag, at det ikke var opkast, savn til familien eller forholdene ombord, der var det værste for hende, men hun var ramt af dårlig samvittighed over ikke at bidrage.

Inden hun steg ombord mente hun ikke selv, hun havde nogen skavanker, der gjorde, at hun ikke kunne være med, men båden var en såkaldt ‘ocean-racer’, og hun måtte kravle rundt.

Her følte hun sig virkelig sendt til tælling, og i dag ville hun ønske, hun havde forberedt sig bedre fysisk ved for eksempel at tage nogle armbøjninger.

Tommy ville tryghed

Faktisk var det en gammel drøm, der gik i opfyldelse for Rosa Kildahl, da hun fik mulighed for at deltage, for det var noget, hun i mange i år havde ønsket at gøre med sin nu afdøde mand Tommy.

– I vores ægteskab var jeg den risikovillige og den udfarende. Jeg ville altid gerne prøve noget nyt, hvorimod Tommy var mere til det etablerede og trygge, har Rosa Kildahl sagt til BILLED-BLADET.

Indtil videre har seerne dog endnu tilgode at se, hvordan det udvikler sig for Rosa Kildahl i ‘Over Atlanten’, eller om hun må udgå af produktionen.

Lige nu sendes programmet torsdage på Kanal 5, og her deltager Sarah Grünewald, Rosa Kildahl, Jonathan Harboe, Nikolas Strangas, Rasmus Brohave og Branco.

Svær tid for Rosa Kildahl!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!