Sara Maria Franch-Mærkedahl taler ud om angst: Måtte tage på akutafdelingen

Den tidligere vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl har hele sit liv kæmpet med angst, men den er nu i bedring efter hjælp fra en psykolog.

Hele sit liv har den tidligere vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl kæmpet med lidelsen angst, der har spændt ben for det gode liv.

Når angsten har været allerværst, har hun måtte tage på akutafdelingen for at få ro, men i dag er hun bedring efter hjælp fra en dygtig psykolog.

Den tidligere vejrvært fortæller også, at angstanfaldene typisk startede efter en længere indre dialog, hvor hun kunne bruge flere timer på at diskutere med sig selv.

Tanker tog over

Til sidst kunne det være så svært for Sara Maria Franch-Mærkedahl at slå de irrationelle angsttanker ned, at at de tog over, og hun kunne næste føle, hun var ved at blive kvalt.

– De irrationelle tanker begyndte at overtage mit system, og jeg fik snurren i fingrene og snurren for brystet. Jeg fik en følelse af tyngde over brystet, siger hun ærligt i et interview med Alt for damerne.

I dag lever hun da også et skønt liv med kæresten Nicolaj Kopernikus, som hun netop er flyttet i hus med, og han støtter hende på bedste vis.

Sara Maria Franch-Mærkedahl
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix

Kæresten støtter

Heldigvis har kendissens mor også været en stor støtte – især nu, hvor Sara Maria Franch-Mærkedahl netop har måttet tage afsked med sin far.

Han døde efter længere tids sygdom i starten af september, og den tidligere vejrvært fortæller, at han har været en vigtig rollemodel for hende.

Vennerne har selvfølgelig også støttet hende, når livet har været svært, men det er selvfølgelig skuespiller-kæresten, der er tættest på hende, fortæller Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Hvor er det bare en stærk historie!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!

Exit mobile version