Arkivfoto: Shutterstock

Silvia afslører sin store fortrydelse – efter 42 år som dronning

I et interview med det svenske Kungliga magasinet fortæller snart 75-årige Silvia om sit liv som dronning – og afslører, hvad hun fortryder mest efter 42 år som dronning.
– Selvfølgelig føler vi, lige som mange andre med en hektisk tilværelse, at vi ikke har været tilstrækkeligt meget sammen med vores børn, siger hun til magasinet ifølge Expressen.

 

 

I forbindelse med dronningens fødselsdag, som er dagen før juleaften, har Kungliga magasinet publiceret et stort og personligt interview med dronning Silvia. Dronningen, som fylder 75 år, bliver normalt fejret med pomp og pragt.

42 år som dronning

I juni 1976 giftede Silvia sig med Carl Gustaf, og i år har Silvia været dronning i hele 42 år. Selvom hun kom fra en helt anden baggrund, følte hun sig straks velkommen i kongefamilien, fortæller hun til Kungliga magasinet.

Dronningen fremhæver blandt andet svenskernes gæstfrihed og organisatoriske færdigheder som to faktorer, der gjorde det nemt at påtage sig opgaven.

Efter kronprinsesse Victoria blev født valgte kongeparret at forlade hjemmet i Stockholm og bosætte sig på Drottningholms slot. En flytning som var både nødvendig og praktisk, fortæller hun til Kungliga magasinet.
– Vi ville, at Victoria og Carl Philip skulle være tæt på naturen, kunne trække vejret i frisk luft og lege, uden at det krævede en masse planlægning og at tage gennem det halve Stockholm for at komme til en park eller legeplads, siger dronningen til magasinet.

Dronning Silvia om sin fortrydelse

Livet som dronnning, med regelmæssige officielle opgaver og alt, hvad det indebærer, har selvfølgelig påvirket familielivet. Til Kungliga magasinet fortæller dronningen, hvor kompliceret det er, at få hverdagslivet til at passe sammen med børnene.
– Vi havde meget god hjælp derhjemme, men det var ikke nemt at efterlade grædende børn. Det samme gælder nu for kronprinsessen, jeg tror, hun forstår, hvor svært det var for os at kombinere pligter med familieliv.

Dronningen fortæller, hvor svært det har været for kongeparret ikke at kunne være hjemme med børnene så meget de ville.
– Selvfølgelig føler vi, som så mange andre med en hektisk tilværelse, at vi ikke har været tilstrækkeligt meget sammen med vores børn, siger hun til Kungliga magasinet.

Den 23. december fylder dronningen 75 år, noget hun ser frem til, fortæller hun til magasinet.

Del artiklen videre, hvis du også synes, at dronning Silvia er et stort forbillede!