Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix

Tårevædet Jonas Vingegaard tog sejren for sin bedste ven: Sådan er Nathan Van Hooydoncks tilstand nu

Det var en bevæget Jonas Vingegaard, der tirsdag kørte først over målstregen. Men selvom han var glad for sejren, så var det i den grad noget andet der fyldte i tankerne hos den 26-årige cykelrytter.

Det var en præstation udover det sædvanlige ,da Jonas Vingegaard i går satte alle konkurrenter og kørte først over målstregen.

Men selvom han selvfølgelig var glad for sejren og at kravle op på andenpladsen i klassementet, så var det ikke sejren der fyldte mest hos Jonas Vingegaard. Det var derimod hans holdkammerat og bedste ven Nathan Van Hooydonck.

Den 27-årige belgier var tirsdag morgen involveret i et trafikuheld. Han kørte galt med sin gravide kone i bilen og måtte genoplives på stedet.

Derfor var det også hans velbefindende, der var i Jonas Vingegaards tanker. Bare 300 meter før mål fik cykelrytteren en positiv opdatering om Nathan Van Hooydoncks.

– Det har været en underlig dag. Jeg tror, at vi har været hele følelsesregistret igennem. At få det at vide i morges var ikke rart. Nathan er min bedste ven, og ja…, sagde han til TV 2, da de fangede ham efter etapesejren. Her måtte han flere gange tørre tårerne bort, ligesom hans stemme knækkede undervejs i interviewet.

Det var Nathan Van Hooydonck, som motiverede Jonas Vingegaard til sejren, og efterfølgende dedikerede han sejren til sin holdkammerat.

Vågen igen

Efter den forfærdelige ulykke blev Nathan Van Hooydonck lagt i kunstigt koma på grund af ulykken.

Men i går kunne Jumbo-Visma dele den positive nyhed på Facebook, at han er vågen og at hans tilstand ikke længere er kritisk.

En anden positiv ting som cykelholdet skriver i opslaget er, at belgieren ikke kom til skade på på grund af biluheldet.

– Yderligere medicinske undersøgelser skal nu fastslå, hvorfor Nathan fik det dårligt, da han kørte sin bil, skriver Jumbo-Visma i opslaget.

Du kan se Jumo-Vismas opslag herunder eller ved at trykke HER.

https://www.facebook.com/JumboVismaRoad/posts/pfbid0CtLPq5ciHK6SLZCx1iiq2UUeGGPEyryLED9Q8tAbTsRojJjHByrht9TJw4vsuWaVl

Nu hjælpes vi ad med at ønske Jonas Vingegaard tillykke med sejren og Nathan Van Hooydonck god bedring.