Trist nyhed for ‘Vera’-stjernen Brenda Blethyn (78) – læs hendes rørende ord efter 14 år i samme rolle

Detektivserien ‘Vera’ har været en stor succes både i Storbritannien og herhjemme i Danmark.

I februar fyldte skuespillerinden Brenda Blethyn 78 år. Kriminalbetjent Vera Stanhope, spillet af skuespillerinden Brenda Blethyn, tackler mordmysterier i det smukke britiske landskab i dramaserien.

Karakteren Vera er blevet en seerfavorit takket været hendes syrlige charme og direkte attitude, mens hun altid har hjertet på det rigtige sted.

Sammen med sit hold – som gennem årene har omfattet kollegaerne Aiden Healy (spillet af Kenny Doughty) David Leon (Joe Ashworth) og selvfølgelig veteranen Kenny Lockheart med sin skotske accent (spillet af skuespilleren Jon Morrison) – løser Vera svære mordmysterier.

Serien er baseret på den anerkendte forfatter Ann Cleeves krimier, og havde første gang premiere tilbage i 2011. Siden er TV-serien blevet meget populær – både på de britiske øer og her i Skandinavien.

Slut efter 14 år: “Vil altid være taknemlig”

Dramaserien er faktisk blevet produceret i 13 sæsoner, der spænder over 50 afsnit i alt.

i 2025 kommer den nye sæson, den 14. i rækken, til britisk TV. I Danmark har seerne kunnet følge Vera på DR, hvor flere af afsnittene stadig er tilgængelige online.

Nu melder ITV en trist melding om den populære serie, skriver The Sun. Efter 14 år på skærmen er det nu slut for ‘Vera’, der har vundet flere priser. Sæson 14 bliver den sidste og kommer til at bestå af to afsnit på 90 minutter, skriver ITV.

Brenda Blethyn reagerer på choknyheden med en rørende besked ifølge BirminghamLive.

“At arbejde med Vera har været en fornøjelse fra start til slut, og jeg er ked af at sige farveller. Men jeg er så stolt af vores præstationer gennem de sidste 14 år. Jeg vil altid være taknemlig for den vidunderlige Ann Cleeves, der skabte Vera og til Elaine Collins, der så det passende at kaste mig ind i rollen”, skriver hun og fortsætter.

“Producenterne, drømmecastet og holdet har været fantastiske, og jeg vil savne dem, men jeg vil ikke glemme deres enorme talent, kammeratskabet, latteren eller venligheden, vi delte eller venskabet mellem befolkningen i Nordøst og vores fans omkring i verden. Tak fra bunden af mit hjerte.”

Brenda Blethyn er godt gift

Udenfor rampelyset har skuespillerinden Brenda Blethyn levet sammen med sin kærlighed Michael Mayhew i mange år.

Han er en kendt instruktør på blandt andet National Theatre i London. De har været et par siden 1975 og besluttede sig for at gifte sig i 2010.

Hvilken trist nyhed! Serien har virkelig været en fornøjelse at følge, men alt har sin tid.

Del gerne denne artikel med dine venner, så flere får glæde af den.