Foto: Jacob Nielsen/Ritzau Scanpix

Ulla Terkelsen med opsigtsvækkende udmelding om Kongehuset: “Vanvittigt” og “Udemokratisk”

Onsdag fylder journalisten Ulla Terkelsen 80 år og i forbindelse med den store dag har hun udgivet en bog. Her åbner hun op for flere private ting. Både oplevelser og holdninger.

Journalisten Ulla Terkelsen har været med til at dække begivenheder fra verdens brændpunkter, siden hun i 1960’erne begyndte som journalist.

Hun har været alt fra korrespondent til nyhedschef, og selvom hun har nået en alder, hvor mange danskere for længst har trukket stikket til arbejdsmarkedet, så er der stadig fuld fart over hende.

Hun har gennem årene fået flere priser for sit arbejde, blandt andet Publicistprisen.

Hun har også fået et ridderkors for sine evner. Men selvom hun har været alene med dronning Margrethe, da det blev overrakt, har interviewet hende og har dækket flere store royale begivenheder, så er Ulla Terkelsen ikke tilhænger af Kongehuset. Det afslører hun i sin nye bog ifølge Ekstra Bladet.

Betragter det som vanvittigt

For mange mennesker er TV 2s nyhedsdækning lig med Ulla Terkelsen, og journalisten var da også med til at starte kanalen op i sin tid.

I sin nye selvbiograf ‘I min tid’ åbner hun op om flere private ting, og det er også her hun fortæller, at hun ikke er tilhænger af Kongehuset.

– Jeg er egentlig republikaner, på den måde at jeg betragter det som vanvittigt og udemokratisk, at skatteborgerne understøtter et system, hvor én familie arver deres jobs, får høje lønninger og bor på store slotte for ‘other people’s money,’ skriver hun i bogen ‘I min tid’ ifølge Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Jacob Nielsen/Ritzau Scanpix

Den nye bog er ikke den første bog, som Ulla Terkelsen har kastet sig over. Hun har både udgivet en “Turen går til”, fortalt om Østeuropas historie i ‘Øst for Paradis’ og så har hun tidligere delt historier om sine egne oplevelser med journalistiken i bogen ‘Vi kan sove i flyvemaskinen’.

Ulla Terkelsen er gennem årene blevet lidt af en kultperson, og hun har da også inspireret en navnet på en cafe i Aalborg. Siden 2011 har caféen Ulla Terkelsen, London eksisteret.

Nu hjælpes vi ad med at ønske Ulla Terkelsen stort tillykke med den store fødselsdag den 15. maj!