Autistisk pige afslører klassisk sangvalg – og rører alle til tårer

Længe var det helt utænkeligt. I hele sit liv havde hun jo været så genert, 10-årige Kayleigh Rogers.

Kayleigh har både autisme og ADHD. Autisme leder ofte til vanskeligheder med at indlede og fastholde samtaler med andre – og for Kayleigh indebar det, at hun aldrig havde turdet tale højt foran klassen. Og hun havde da slet ikke turdet stå alene og optræde, mens alle kiggede på hende.

Men så begyndte pigen på Killard House School i nordirske Donaghadee.

Kayleigh havde altid elsket at synge. For hende var det en måde at håndtere sin ADHD og autisme på. Hun var dog stadig meget genert, men på Killard House School mødte hun snart musiklæreren Lloyd Scates.

Han opdagede hurtigt hendes talent, og han begyndte at opmuntre hende til at synge solo, så hun kunne udvikle sin stemme og selvtillid. Og pludselig begyndte Kayleigh at åbne op.

– Hun har altid elsket at synge, men det var ikke før, end hun startede på Killard House School, at hun virkelig kom til sin ret. Han er hendes trygge punkt, han er fantastisk, siger Kayleighs mor Tracy til BBC.

Og da det var tid til juleshow i skolen, gjorde den modige pige noget utroligt. Foran et stort publikum, og hele sin klasse, stillede hun sig alene forrest på scenen… og åbnede munden.

Hun begyndte at synge Leonard Cohens mesterværk ”Hallelujah” – og hun gjorde det med sådan et talent, sådan en magi og sådan en selvsikkerhed, at intet øje var tørt.

Klippet er siden blevet delt over hele verden, og det er ikke særligt svært at forstå hvorfor.

 

Lyt til den modige 10-årige piges himmelske fortolkning herunder. Jeg lover dig for, at det vil ramme dig lige i hjertet:

https://youtu.be/RvUMDp-snTI

Tårerne rinder bare. Jeg er sikker på, at Leonard Cohen sidder på en sky og smiler af stolthed over denne 10-årige pige, som tager den smukke sang til sig på den bedst tænkelige måde. Nu synes jeg, vi alle skal gøre denne modige pige en tjeneste og trykke på del-knappen, så hun får den opmærksomhed, hun fortjener. En sådan stemme og talent skal ikke gå ubemærket hen!