Den mystiske pige i midten danser folkedans alene – sekunder senere står publikum op ad ren jubel

Irsk folkedans er både smukt og imponerende at se på. Det kan forbløffe mig gang på gang, hvilken koordinationsevne folkedansere har. Og selvom jeg ikke selv har noget specielt talent udi dansen, nød jeg virkelig at se denne video.

Det er nemlig gruppen “Innova Irish Dance Company”, som i 2014 stillede op i talentshowet Britain’s Got Talent med en helt unik optræden, som virkelig imponerede publikum og dommerne.

Det hele begynder med, at pigen i midten næremst svæver rundt i et par sekunder med flotte hop og klik med skoene. Det er irsk folkedans i sin flotteste form. Og så går det for alvor løs.

Alle de andre piger begynder skiftevis at danse sammen i par, indtil de alle sammen danser og laver en forbløffende optræden til nogle af de hotteste musiknumre fra nyere tid.

Det er med god grund, at publikum er ellevilde over denne optræden – ligesom næsten 7 millioner snart har set den mageløse irske folkedans på nettet.

Se den selv i videoen herunder:

Imponerende, ikke sandt? Del gerne denne vidunderlige optræden, hvis du også elsker at se irsk folkedans – også selvom det måske ikke er alle, der har opdaget skønheden i den traditionelle dans endnu!