Parret danser løs – så stormer en kvinde pludselig frem og alt forandres

Jitterbug, eller som den også kaldes; lindy hop, er en swing-dans, som tog sit udspring i bydelen Harlem i New York City i 1920’erne. Siden har danseformen været et almindeligt indslag ved dansekonkurrencer, og i Danmark har man danset jitterbug siden 40’erne. 

Et par, som tidligt opdagede denne danseform, var Gary og Charlotte Chaney fra St. Louis i USA. Allerede som teenagere i 1950’erne begyndte de at danse sammen, og i dag er de et af de mest markante par i jitterbug og er sågar blevet indviet i “The American Bop Association Hall of Fame”.

Men ved denne konkurrence i Chicago fra 2007 tog de deres show til et helt nyt niveau. De indleder traditionstro med at danse sammen og udføre det ene svære dansetrin efter det andet i en særdeles velkoreograferet optræden. Men så rejser en kvinde sig blandt publikum og stormer ind på dansegulvet.

Kvinden, som haster op til parret, hedder Debbie Wheelis. Hun er en dansekollega til Gary og Charlotte. Der går et sus gennem salen, da de øvrige tilskuere ser hende, og det tager få sekunder, før hun hopper ind og bliver en del af dansen. Pludselig har dansen taget en kovending og er blevet til en fænomenal opvisning fra tre afsindigt rutinerede og dygtige dansere. 

Det er så sandelig en fryd at se dem optræde sammen, og jeg ville blive overlykkelig, hvis jeg danser så godt som disse tre glædespredere, når jeg når deres alder. 

Se og nyt dansen lige herunder!

Husk at dele artiklen her, hvis du blev lige så imponeret som jeg af deres mageløse opvisning!