110-årige Kirsten Schwalbe er Danmarks ældste: Takkede nej til plejehjemsplads

Selv om hun er rundet 110 år og selv har et barn på plejehjem, så er Kirsten Schwalbe fra ‘Skål Kirsten – Danmarks ældste’ selv for frisk.

Danmark komme til at stifte bekendtskab med en ganske skøn kvinde, når programmet ‘Skål Kirsten – Danmarks ældste’ får premiere den 14. august.

Der er tale om vestjyske Kirsten Schwalbe, der trods sin høje alder på 110 år stadig på i egen bolig, hvor hun elsker at få gæster.

Nu efter hun har været i lokal TV, er hun gået hen og er blevet kendt, og følgerne strømmer til hendes Instagram-profil.

Plejehjem nægtede

Kirsten Schwalbe er født i 1914 uden Første Verdenskrig, hun har været gift to gange, er mor til tre børn og har et væld af børn og børnebørn.

Men selv om hun har en fremskreden alder, så har hun faktisk ikke været ret vild efter at flytte på plejehjem.

– Jeg skulle flytte hen til dem inden for en uge, så jeg sagde: “Nej, det kan jeg altså ikke”. Når man nu bor et sted, man er glad for, så er det ikke så let at flytte, siger Kirsten Schwalbe til TV 2.

Kirsten Schwalbe
Foto: Mads Krabbe/TV 2

Helbred driller

Hun har en bror ved navn Bertel, der er 103, og søskendeparret har været genstand for indgående studier af aldersforskere på Syddansk Universitetscenter. Samtidig havde de endnu en søskende, der blev over 100 år.

Den ældste dansker, der nogensinde har levet, blev 112 år, og det regner Kirsten Schwalbe med, at hun godt kan slå.

Igennem sit lange liv har Kirsten Schwalbe aldrig været sådan rigtig syg, men helbreddet har nu drillet en smule på det sidste.

Latter er vigtig

Heldigvis er alle hendes børn også stadig i live, selv om hun flere gange har haft sorgen over at miste dem tæt på. Hendes ældste datter er 86 år og bor på plejehjem i Grindsted, men Kirsten ser dem stadig bare som sine “piger”.

– Det er helt klart det værste ved at nå min alder. Stort set alle, som jeg har delt mit liv med – undtaget mine børn selvfølgelig – er her ikke mere. Det kan man godt blive lidt trist over at tænke på, siger Kirsten Schwalbe til Ugeavisen Struer.

Hemmeligheden bag hendes lange liv, peger hun selv på, for der er noget, der har været med til at bevare gnisten.

– Vi skal have noget at grine af, jeg tror også, det er med til at holde liv i os, har hun tidligere sagt til TV Midtvest.

Over årene har hun gennemlevet to verdenskrige og et væld af moderne opfindelser, der i den grad har ændret spillereglerne for os.

Vi glæder os til at programmet med Kirsten Schwalbe!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!