2-årig dreng forsvinder på dagplejetur – fundet drunket i kanalen

Foto: Chatchawin jampapha/Shutterstock.com (Genrefoto)

Børn i en yngre alder har faktisk brug for pleje, omsorg og hjælp døgnet rundt, fordi de stadig er så uerfarne.

De er nysgerrige og ønsker at opdage verden, men de er ikke altid opmærksomme på de farer, der potentielt set lurer foran dem.

Medarbejdere i børnehaver og daginstitutioner ved det bedst. Og alligevel finder børn nogle gange måder at snige sig væk på uden at blive opdaget, hvilket naturligvis i nogle situationer kan være farligt.

Som i det følgende tilfælde, der fandt sted i tyske Mindelheim, Bayern.

Ifølge en pressemeddelelse fra Schwaben Süd / West-politiet den 26. marts var en gruppe fra en daginstitution bestående af i alt tre ansatte og et par børn på udflugt. Alle var på en legeplads, da den tragiske ulykke skete.

Dreng forsvinder uovervåget

En to-årig dreng forsvandt uovervåget og satte kursen mod Mindel-kanalen. Barnet klatrede gennem en barriere og faldt i vandet.

Fra dette tidspunkt kunne drengen ikke længere hjælpe sig selv, og fordi ingen havde bemærket, at barnet var savnet, druknede han hjælpeløst.

Drengen blev fundet i forbindelse med eftersøgningen, der begyndte kort tid efter, og genoplivningsforanstaltninger blev iværksat med det samme, men det var for sent.

Ambulancetjenesten og to akutlæger, der blev tilkaldt straks og fortsatte foranstaltningerne, kunne ikke længere gøre noget – drengen var død.

Mistanke: uagtsomt drab

Memmingen kriminalpoliti overtog sagen og indledte en efterforskning. Obduktionen, der blev udført efter anmodning fra den offentlige anklager i byen, har siden bekræftet, at dødsårsagen var drukning.

Kriminalpolitiets efterforskning, der blev gennemført i tæt koordinering med og under ledelse af den offentlige anklager i Memmingen, fortæller, at de nu efterforsker, om der er tale om uagtsom drab.

Målet er at afklare, om de tre ansatte fra daginstitutionen har været skyldige i overtrædelse af tilsynspligt. Da undersøgelserne stadig er i gang, kan der i øjeblikket ikke gives oplysninger om ulykkens forløb.

For at beskytte personlige rettigheder kan der i øjeblikket ikke offentliggøres yderligere specifikke oplysninger om personer eller institutionen.

En dramatisk og forfærdelig ulykke. Hvil i fred, lille engel.

Exit mobile version