Foto: Shutterstock/Facebook

3-årig Jessica døde efter at være efterladt i en varm bil – vidner slog alarm: ‘Har siddet der i lang tid’

De seneste par dage har vi haft en hedebølge over Danmark, der har fået os til at hige efter lidt vind og regn. Dette gælder også andre steder i verden, hvor temperaturen har været meget højt.

Selvom man forbinder sol og godt vejr med glæde, kan de høje temperaturer også være farlige for nogle – for eksempel for børn eller dyr, der befinder sig i en bil alt for længekan det få alvorlige konsekvenser.

Det var desværre netop det, der skete i en by i USA. En tre-årig pige i USA er død efter at have været i en varm bil i alt for lang tid.

Da politiet ankom til stedet, bemærkede de straks, at pigen var stoppet med at trække vejret.

Efterforskere har nu mistanke om, at den tre-årige pige sad alene i den varme bil i mellem to til tre timer.

Det var den 3. juni kl. 17.47, at politi og redningstjenester i Californien blev advaret om sagen.

Vidner kontaktede dem og beskrev, at der var et livløst barn, som havde siddet for længe i en varm bil. Det skriver det amerikanske medie NBC News.

Bilen var parkeret i et område i Californien, hvor temperaturen målte over 30 grader den pågældende dag. Da politiet ankom til stedet, fandt de en bil med en livløs tre-årig pige, der lige var taget ud af den.

Forsøgte genoplivning

Da pigen ikke trak vejret, begyndte paramedicinerne, der var de første på stedet, at udføre kardiopulmonal genoplivning, men desværre reagerede den lille pige som hedder Jesicca, ikke.

– En politibetjent var i forbindelse med en anden sag på tværs af gaden og var på stedet inden for få sekunder. Patruljer overtog hjerte-lunge-genoplivning fra familiemedlemmer, der forsøgte at genoplive Jessica.

Foto: Facebook/Visalia Police Department

Sad i bilen i 2-3 timer

Der blev gjort flere forsøg på at genoplive pigen, som senere blev erklæret død samme dag.

– Baseret på udsagn fra vores efterforskere antages det, at Jessica blev efterladt i køretøjet i 2½ til 3 timer, før hun blev opdaget. Udetemperaturen må have været mindst 37 grader på tidspunktet for hændelsen, skriver Visalia-politiet i et offentligt opslag på Facebook.

Undersøgelsen viser, at pigens mor efterlod barnet i bilen, mens hun gik væk for at drive narkotikarelateret forretning.

Politiet kom senere for at beslaglægge en stor mængde marihuana, som moderen havde i sin besiddelse. De vurderede, at der var 70-80 forskelligeartede planter.

Over 80 marihuana planter

Kvindens andre børn er blevet taget hånd om af socialemyndigheder efter hændelsen.

Indhentede udsagn viste, at det ikke er første gang, hun har dyrket og solgt marihuana, mens barnet har været efterladt i bilen.

– Fire andre børn i alderen 15, 11 og to, der var 9 måneder gamle, blev fundet i hjemmet. De blev alle overdraget til de socialemyndigheder, skriver Visalia-polit i en erklæring.

Involuntary Manslaughter Arrest:On June 3, 2021 at 5:47 p.m., officers and emergency services personnel were…

Posted by Visalia Police Department on Friday, June 4, 2021

Må den lille pige hvile i fred. Del gerne artiklen, så andre kan blive gjort opmærksom på, hvor galt det kan gå, hvis man efterlader et barn i en varm bil.