5 geniale tips som gør køkkenrengøringen let som en leg

Hjemme hos mig er køkkenet husets hjerte. Uanset hvad der foregår, ender det oftest med, at alle står i køkkenet og snakker. Det er et naturlig samlingssted.

Jeg elsker også at lave mad, både til familien og mine venner. Men det, der kommer efter madlavningen, er ikke altid så sjovt. Opvasken er ikke et problem, men komfuret…

Det er næsten ligemeget, hvor meget jeg skrubber og skurer. Det bliver aldrig så skinnende rent, som da det var nyt.

En dag, da jeg talte med en veninde om problemet, lyste hun helt op. Hun havde nemlig en hel liste med smarte tricks.

Den er så god, at jeg gerne vil dele den med jer:

1. Viskestykkemetoden

Spray komfuret med eddike eller tør over med en klud dyppet i eddike. Drys bagepulver på og afslut med at lægge et varmt, fugtigt viskestykke over. Lad det ligge i cirka et kvarter og tør så over med en fugtig klud. Hvis alt smuds ikke er gået af, kan du gnubbe lidt med en Rens Let.

2. Komfurskraber

Hvis du ikke allerede har en komfurskraber derhjemme, skal du se at få fat i en. Det er en skraber med et skarpt blad længst fremme, så du ganske enkelt kan skrabe fastbrændt skidt uden at ødelægge komfuret.

3. Eddike og bagepulver

Hæld rigeligt bagepulver på de beskidte steder på komfuret. Spray så godt med eddike ovenpå og lad det virke i 15 minutter. Tør af med en fugtig klud. Gentag proceduren, hvis alt ikke går væk første gang.

4. Ammoniak og alkohol

Bland en del ammoniak med ti dele vand og tre dele husholdningssprit. Spray de beskidte områder rundhåndet med opløsningen og lad det marinere i nogle minutter. Tør komfuret af med en fugtig klud.

5. Opvaskemiddel

Hæld opvaskemiddel over komfuret og drys godt med bagepulver på. Hæld så et skvæt brintoverile på. Bland det rundt med en opvaskebørste, så hele komfuret dækkes. Tør det af med en fugtig klud.

De her tips gælder først og fremmest, hvis du har et komfur med keramisk kogeplade eller induktion. Hvis du har et gaskomfur eller et lidt ældre komfur med kogeplader, skal du ikke skrabe med en komfurskraber.

Tjek altid, at dit komfur tåler de midler, du vil bruge, inden du begynder.

Her kan du se en instruktionsvideo med endnu et smart komfurrengøringstip:

Jeg synes, at alle disse tips er rigtig gode, men min favorit er nu altså viskestykkemetoden. Jeg plejer at tage en kop kaffe, mens jeg venter. Det er næsten som magi, når jeg kører kluden over komfuret.

Jeg håber, at du kommer til at synes lige så meget om disse tips som jeg gør. Del gerne tipsene videre, så flere kan få glæde af dem og slippe for at skrubbe forgæves.