Andreas stoppede narkobilist med sin lastbil – nu hyldes han af politiet

Et sandt mareridt udspillede sig i sidste uge på motorvejen ved den svenske by Karlskrona. En spøgelsesbilist kom kørende mod trafikken. 

Heldigvis greb en lastbilchauffør ind og stoppede manden.

“Der var ingen tvivl. Jeg havde flere andre personbiler bag mig, og hvis bilen var kommet forbi mig, kunne det være endt galt”, siger Andreas Ross til SVT.

Nu hyldes han af politiet i Karlskrona.

Det var tirsdag i sidste uge, at mareridtet udspillede sig. En bilist kørte aggressivt og ukontrolleret i trafikken, og politiet opgav jagten på ham. Men så tog bilisten en farlig beslutning.

Ved en afkørsel vendte bilisten bilen og kørte tilbage mod trafikken. 

Heldigvis blev han mødt af lastbilchaufføren Andreas Ross – og han havde ikke tænkt sig at lade bilisten fortsætte. Han klemte den modkørende bil fast mellem rabatten og sin lastbil.

“Jeg var jo blevet overhalet af samme bil efterfulgt at politibiler kort forinden. Så jeg vidste, at noget var galt. Derfor tøvede jeg ikke med at hjælpe politiet og mine medtrafikanter”, siger han til SVT.

Havde det været for Andreas, kunne bilisten have forårsaget en alvorlig ulykke. Politiet er meget taknemmelige over hans indgriben. 

“Vi er meget glade for hans hjælp, og vi kunne anholde denne person takket være ham. Men frem for alt hindrede chaufføren personen i at skade andre trafikanter eller ejendom på vejen”, siger betjenten Jonas Steinbach Klar.

Politiet anholdt manden på stedet, og han er nu mistænkt for blandt andet at køre bil påvirket af stoffer.

Sikke en helteindsats. Andreas fortjener virkelig at blive hyldet for dette!